Warstwowy sernik z orzechów laskowych
Warstwowy sernik z orzechami laskowymi może być właśnie deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 12 porcjom. Jedna porcja zawiera 591 kalorii , 8 g białka i 40 g tłuszczu . Za 1,74 USD za porcję ten przepis pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz pod ręką ekstrakt waniliowy, syrop kukurydziany, wafle waniliowe i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godzin i 25 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał niezbyt imponujący wynik łyżką wynoszący 16% . Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Warstwowy sernik dyniowy , Warstwowy sernik dyniowy i Dekadencki sernik warstwowy .
Instrukcje
W małej misce wymieszaj bułkę tartą i masło; naciśnij na spód nasmarowanej 9-calowej. forma do pieczenia.
W dużej misce ubij serek śmietankowy, cukier i wanilię na gładką masę.
Dodaj jajka; ubijaj na niskiej prędkości, aż do połączenia.
Ciasto podzielić na trzy części. Do jednej porcji wmieszać orzechy laskowe.
Wylać na skorupę. Przechowywać w lodówce przez 20 minut lub do momentu stwardnienia. Do drugiej porcji stopniowo dodawaj roztopioną czekoladę. Łyżką na dolną warstwę. Przechowywać w lodówce przez 45 minut lub do momentu stwardnienia.
Na wierzch wyłóż łyżką pozostałe ciasto.
Połóż patelnię na blasze do pieczenia.
Piec w temperaturze 350° przez 50-60 minut lub do momentu, aż środek prawie się zetnie. Studzimy na metalowej kratce przez 10 minut. Ostrożnie przesuń nóż po krawędzi patelni, aby ją poluzować; chłodzić 1 godzinę dłużej. Przykryj i wstaw do lodówki na noc.
Aby przygotować polewę, w małym rondlu połącz białe chipsy, wodę, syrop kukurydziany i granulki kawy; gotować i mieszać na małym ogniu, aż masa będzie gładka. Ochłodzić do temperatury pokojowej.
Podawać z sernikiem; udekorować orzechami laskowymi. Resztki przechowuj w lodówce.