Ulubione Batony Czekoladowo-Karmelowo-Orzechowe
Ulubione batony czekoladowo-karmelowo-orzechowe mogą być tylko przystawką, której szukasz. Na 33 grosze za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 48. Jedna porcja zawiera 109 kalorii, 2G białka, oraz 5G tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka półsłodkiej czekolady piekarskiej, karmelki, donice orzechy włoskie i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 48 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ta partytura jest do poprawy. Podobne przepisy to Złote monety z marakui, karmelowe migdałowe magiczne fasolki pokryte czekoladą i czekoladowe batoniki z Karmelu cynamonowego, Listwy mocujące daty i nakrętki, oraz Batoniki do żucia z owocami i orzechami.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 177°.
Karmelki i 1/3 szklanki mleka ugotować w rondlu na małym ogniu 5-7 min. lub dopóki karmelki nie zostaną całkowicie stopione i mieszanina zostanie dobrze wymieszana, często mieszając.
Połączyć ciasto mix, masło i pozostałe mleko; naciśnij połowę na dnie 13x9-calowy patelni spryskane sprayem do gotowania.
Posypać 1 szklanką orzechów i 1/2 szklanki posiekanej czekolady.
Skropić sosem karmelowym; ostrożnie rozprowadzić na brzegach patelni. Wierzch łyżeczkami pozostałego ciasta wymieszać; delikatnie wcisnąć do sosu karmelowego z tyłu łyżki.
Posypać pozostałymi orzechami i czekoladą.
Piec 18 min. lub aż lekko zbrązowieje. Całkowicie schłodzić przed cięciem na pręty.