Ukraińskie Bułeczki Z Kapustą Nadziewane Mięsem
Ukraińskie bułeczki z kapustą nadziewane mięsem wymagają z grubsza 1 godzina i 40 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 254 kalorie, 12g białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na 91 centów za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka pieprzu, bułka tarta, jajko, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 47%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Lumpia Shanghai (sajgonki nadziewane mięsem), Chicken ' n ' Rice Filled Cabbage Rolls, oraz Bułeczki Z Kapustą Kwaśną (Sarma).
Instrukcje
Roztopić masło na patelni na średnim ogniu.
Podsmażyć cebulę na maśle do miękkości.
Zdjąć z ognia i odstawić do ostygnięcia. Gdy cebula jest wystarczająco chłodna, aby poradzić sobie, wymieszać mieloną wieprzowinę, bułkę tartą, jajko, sól i pieprz, aż dobrze się wymieszają.
Włóż główkę kapusty do dużego garnka i dodaj wystarczającą ilość wody, aby przykryć kapustę w połowie. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez około 2 minuty. Ponieważ zewnętrzne liście stają się przezroczyste i miękkie, usuń je pojedynczo, odrywając je drewnianą łyżką. Odciąć grube żebra przy łodygach liści.
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C). Nasmaruj dno naczynia do pieczenia 9x13 cali i ułóż dno zewnętrznymi liśćmi kapusty.
Połóż jeszcze kilka liści na czystej powierzchni roboczej.
U podstawy każdego liścia umieść dużą łyżkę mieszanki wieprzowej.
Zwiń na górę. Powtarzać aż do wyczerpania napełnienia. Ułóż gotowe rolki na liściach w naczyniu i wlej tyle bulionu, aby pokryć rolki.
Na wierzch ułożyć dodatkowe liście kapusty.
Przykryć i piec przez 1 godzinę w nagrzanym piekarniku. Po zakończeniu odcedzić bulion z naczynia do małego rondla.
Mąkę i śmietanę ubić razem. Stopniowo mieszać kwaśną śmietanę do bulionu. Gotować na średnim ogniu, często mieszając, aż do ogrzania, o 5 protokół.
Aby podać, ułóż kapustę na półmisku, przykryj sosem i posyp koperkiem. Idealnie pasuje do domowego makaronu lub kaszy jaglanej.