Ugotuj książkę: Rillettes z łopatki wieprzowej
Gotuj książkę: Rillettes z łopatkami wieprzowymi może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 31 kalorii. Ten przepis służy 100. Na 18 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 147 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odebrać boston butt pieczeń wieprzowa, cebula, rosół z kurczaka, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Ugotuj Książkę: Duszone Ramię Jagnięciny, Jak ugotować łopatkę wieprzową, oraz Ugotuj książkę: wieprzowina ze szczypiorkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić smalec w dużym emaliowanym żeliwnym garnku z pokrywką na umiarkowanym ogniu.
Dodać cebulę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż będą bardzo miękkie i przezroczyste, o 10 protokół. Podczas gotowania cebuli pokroić wieprzowinę na duże kawałki i doprawić solą i pieprzem.
Dodaj wieprzowinę do garnka wraz z czosnkiem, selerem naciowym, wywar z kurczaka, wino, tymianek, liście laurowe i płatki pieprzu. Zwiększyć ciepło do średnio wysokiego i doprowadzić do delikatnego wrzenia. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu, przykryj i powoli gotuj na wolnym ogniu przez 3 godziny.
Wyjąć wieprzowinę z garnka i umieścić w misce stojącego miksera wyposażonego w przystawkę do łopatek i wymieszać na małej prędkości.
Usuń i wyrzuć z garnka seler, gałązki tymianku i liście laurowe. Powoli dodaj pozostały bulion z garnka do mięsa w misce do mieszania, kontynuuj mieszanie na małej prędkości, aż cały bulion zostanie włączony z powrotem do mięsa. Doprawić solą i pieprzem. Zapakuj schłodzoną wieprzowinę w terrynę lub w małych sterylizowanych słoikach. Przykryć dobrze i przechowywać w lodówce. Jarred rillettes będzie przechowywać przez 6 miesięcy.