Ugotuj książkę: jajka gotowane w sosie pomidorowym na kuskusie z Oregano i pietruszką

Ugotuj książkę: jajka gotowane w sosie pomidorowym na kuskusie z Oregano i pietruszką może być właśnie sosem, którego szukasz. Na 1,38 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i wegetariański przepis ma 346 kalorii, 13g białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 46 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i zbierz sól, oliwę z oliwek, pietruszkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Książka: "Pieczony łosoś z koprem włoskim, pietruszką i pomidorem, Ugotuj książkę: makaron z natką pietruszki i sosem orzechowym, oraz Ugotuj Książkę: Tradycyjny Irlandzki Boczek, Kapusta I Sos Pietruszkowy.
Instrukcje
Rozgrzej szeroki rondel lub głęboką patelnię na małym ogniu i dodaj 1 łyżkę oleju. Gdy jest rozrzedzone i pachnące, dodać cebulę i potu na małym ogniu, aż kawałki są przezroczyste.
Dodać czosnek i doprawić solą i mieszać przez minutę. Pokruszyć w oregano i zmielić dużą ilość czarnego pieprzu na wszystkich. Wymieszaj to na małym ogniu przez kolejną minutę lub dwie.
Dodaj pomidory i ich soki na patelnię, rozbijając pomidory łopatką. Zwiększyć ciepło, aby utworzyć małe pęcherzyki na krawędziach, a następnie obniżyć ciepło do utrzymania stałego, powolne gotować na wolnym ogniu przez 10 do 15 minut.
1 łyżkę pozostałej oliwy rozgrzać w rondlu na średnim ogniu, a gdy jest gorąca, dodać kuskus. Wymieszać w oleju; dodać 1 1/3 szklanki wody i soli do smaku. Przykryć patelnię i gotować, aż cała woda zostanie wchłonięta, o 8 protokół. Ziarna kuskusu odkryć i puch z dwóch widelców.
Jajka rozbijamy po kolei w gotującym się sosie pomidorowym, rozrzucając je równomiernie wokół patelni.
Posypać tartym serem na powierzchni i przykryć patelnię. Kłusować jajka przez 10 minut na średnim ogniu lub do momentu, gdy białka są ustawione, a żółtka są kremowe.
Gdy jajka gotują, zrób grzanki: na żeliwnej patelni podgrzej pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek i smaż grzanki na średnim ogniu, aż będą chrupiące i złote ze wszystkich stron, obracając je w razie potrzeby.
Wyjmij je na papierowy ręcznik, aby osuszyć.
Aby podać, wypełnij płytkie miseczki kuskusem, a następnie łyżką sosu pomidorowego i jednego z jajek.
Dodać więcej soli do smaku; rozgrzać grzanki i posiekaną natkę pietruszki na wierzchu.