Tęczowe Ciasteczka
Tęczowe ciasteczka mogą być tylko deserem, którego szukasz. Na 18 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 1G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 86 kalorii. Ten przepis służy 84. Mieszanka ekstraktu migdałowego, cukru, do pożądanego koloru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ta partytura jest do poprawy. Podobne przepisy to Tęczowe Ciasteczka, Tęczowe Ciasteczka, oraz Tęczowe Ciasteczka.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177° i nasmaruj 3 (13-przez 9-calowe) metalowe patelnie do pieczenia. Dno każdej linii papierem woskowym, pozwalając jej rozciągać się na 2 przeciwległych końcach i nasmarować papierem. Pastę marcepanową rozbij na małe kawałki i zmiażdż z cukrem w maszynce, aż nie pozostaną żadne grudki.
Przełożyć do dużej miski i dodać masło. Ubijaj mikserem, aż będzie lekki i puszysty, następnie dodaj żółtka i ekstrakt migdałowy i dobrze ubijaj. Ubić w mące i soli na małej prędkości. Ubij białka w innej misce z oczyszczonymi ubijakami, aż po prostu przytrzymają sztywne szczyty i wymieszaj jedną trzecią w ciasto, aby lekko rozjaśnić (ciasto nadal będzie sztywne). Złóż dokładnie pozostałe białka. Ciasto podzielić na trzy części (po około 1 1/2 szklanki każda). Wymieszaj zielony barwnik spożywczy w jedną trzecią, a czerwony barwnik spożywczy w drugą, pozostawiając jedną trzecią gładką.
Każde ciasto rozłożyć osobno na patelni. (
Piec warstwy w partiach w środku piekarnika, aż po prostu ustawić i zaczyna się złocisty wzdłuż krawędzi, 7 do 10 minut w sumie. Przeciągnij nóż wzdłuż krawędzi, aby poluzować patelnię, a następnie, gdy jest jeszcze gorąco, Odwróć duży stojak na patelnię i odwróć warstwę na stojak, delikatnie pociągając za zwisy papieru woskowego, aby zwolnić, Jeśli to konieczne. Odkleić papier woskowy i całkowicie ostudzić.
Wyłóż dużą płytką patelnię do pieczenia papierem woskowym i wsuń do niej zieloną warstwę.
Połówkę dżemu rozłożyć równomiernie na zieloną warstwę i ostrożnie przykryć gładką warstwą.
Rozłóż pozostały dżem równomiernie na niebarwionej warstwie i ostrożnie wierzch różową warstwą (w razie potrzeby przyciąć krawędzie). Przykryć folią i ciężarem dużą deską do krojenia lub patelnią do pieczenia. Schłodzić co najmniej 3 godziny.
Roztopić czekoladę w podwójnym kotle lub metalowej misce ustawionej na patelni z ledwo gotującą się wodą.
Wyjąć masę i folię i rozprowadzić czekoladę równomiernie na górze, ale nie na bokach, różowej warstwy.
Odstawić w temperaturze pokojowej, aż do Ustawienia, około 1 godziny, i pokroić w małe Diamenty (12 rzędów w poprzek i 12 ukośnych rzędów).
Nie rób tego ciasta przed siebie.