Turron Kataloński (Nugat)
Kataloński Turron (Nugat) może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 18 i kosztuje 54 grosze za porcję. Jedna porcja zawiera 162 kalorie, 4G białka, oraz 9g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka migdałów, białek, miodu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Turrón de Alicante (Nugat z migdałami Marconan), Turron - Banana Lumpia, oraz Tort kawowo-Lodowy Turron z miodowo-Brandy pomarańczy.
Instrukcje
Podgrzać miód w ciężkim rondlu na średnim ogniu, stale mieszając, aż miód się zagotuje.
Zdjąć z ognia. Fajne 1 minuta.
Wymieszać z białkami jajek; odstawić rondel do ogrzania. Gotować, aż mieszanina osiągnie konsystencję podobną do toffi (hardball stage).
Dodać orzechy; dobrze wymieszać.
Rozprowadzić mieszaninę na patelni o wymiarach 15x10x1 cali wyłożonej pergaminem lub papierem woskowym. Przykryć drugim arkuszem pergaminu lub papieru woskowego. Ciężar góry równomiernie.
Pokroić w kwadraty 1-1 / 4 cala.