Turcja Tonnato
Jeśli masz w pobliżu 5 godzin i 30 minut do spędzenia w kuchni, Indyk może być super jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis do wypróbowania. Na 5,07 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 611 kalorii, 74g białka, oraz 31 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Dobrze sprawdza się jako napój. Przynosi ci to Epikurious. Jeśli masz pod ręką świeży rozmaryn, czosnek, oliwkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Turcja Tonnato, Turcja Tonnato, oraz Sałatka z indyka tonnato.
Instrukcje
Zrobić nadzienie i przygotować pieczeń: umieścić stojak piekarnik w pozycji środkowej i rozgrzać piekarnik do 177°. wymieszać tapenade, skórka, czosnek, i rozmaryn w małej misce.Ułóż indyka, skórkę do góry, na powierzchni roboczej z węższym, zaostrzonym końcem najbliżej Ciebie. Określ, który długi bok piersi jest najgrubszy, a następnie, zaczynając od tej strony i trzymając nóż równolegle do powierzchni roboczej, przeciąć pierś poziomo prawie na pół, zatrzymując 1 cal z drugiej strony. Otwórz pierś jak książkę. Pierś doprawić 1 łyżeczką soli i 1/2 łyżeczki pieprzu.
Rozgrzać oliwę z oliwek (2 łyżki stołowe)w 12-calowej ciężkiej patelni, aż gorące, ale nie palenie, następnie brązowy Indyk, okazjonalnie obracając, łącznie 8 minut.
Przenieś do 13-na 9-calowej patelni do pieczenia i dodaj wino do patelni. Pieczony indyk, odsłonięty, aż termometr włożony ukośnie 2 cale w najgrubszą część rejestruje 71°, około 1 godziny.
Przenieść pieczeń do półmiska do ostygnięcia, zastrzegając soki patelni. Schłodzić pieczeń całkowicie, odkryte, a następnie schłodzić, szczelnie owinięte w folię, 2 godziny.Przygotować sos: przecier z tuńczyka (w tym z oleju), 1/2 szklanki oliwy z oliwek, wodę, sok z cytryny, pastę anchois i 4 łyżki soków z patelni w blenderze, zatrzymując i skrobając boki w razie potrzeby, aż będą bardzo gładkie.
Pokrój schłodzoną pieczeń z indyka w plastry o grubości 1/4 cala, odrzucając sznurki, a następnie polej schłodzonym sosem. Doprowadzić indyka i sos do temperatury pokojowej, około 1 godziny.
Podawać z cytryną, kaparami i pietruszką.