Turcja Tonnato
Indyk Tonnato może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 567 kalorii, 74g białka, oraz 26g tłuszczu. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 6 i kosztuje $4.9 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz skórkę z cytryny, pieprz, Wino i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 65%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Indyk Tonnato (Włoski indyk na zimno w sosie z tuńczyka), Indyk Tonnato (Indyk Z Sosem Z Tuńczyka), oraz Turcja Tonnato.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°.
W małej misce wymieszaj tapenadę, skórkę, czosnek i rozmaryn.
Ułóż indyka, skórkę do góry, na powierzchni roboczej z węższym, zaostrzonym końcem najbliżej Ciebie. Określ, który długi bok piersi jest najgrubszy, a następnie, zaczynając od tej strony i trzymając nóż równolegle do powierzchni roboczej, przeciąć pierś poziomo prawie na pół, zatrzymując 1 cal z drugiej strony. Otwórz pierś jak książkę. Pierś doprawić 1 łyżeczką soli i 1/2 łyżeczki pieprzu.
Rozprowadzić mieszankę tapenade równomiernie na piersi z tyłu łyżki, pozostawiając 1-calową granicę ze wszystkich stron. Zaczynając od strony bez skóry, zwijamy indyka na boki, kończąc na szwie w dół (skóra będzie Na Zewnątrz zwiniętej piersi). Zawiąż zwiniętą pierś indyka w poprzek w odstępach 1-calowych sznurkiem kuchennym. Podsmażyć na sucho, następnie posypać na zewnątrz pozostałą 1 łyżeczką soli i 1/2 łyżeczki pieprzu.
Rozgrzać oliwę z oliwek (2 łyżki stołowe)w 12-calowej ciężkiej patelni, aż gorące, ale nie palenie, następnie brązowy Indyk, okazjonalnie obracając, łącznie 8 minut.
Przenieś do 13-na 9-calowej patelni do pieczenia i dodaj wino do patelni. Pieczony indyk, odsłonięty, aż termometr włożony ukośnie 2 cale w najgrubszą część rejestruje 71°, około 1 godziny.
Przenieść pieczeń do półmiska do ostygnięcia, zastrzegając soki patelni. Schłodzić pieczeń całkowicie, odkryte, a następnie schłodzić, szczelnie owinięte w folię, 2 godziny.
Przecier z tuńczyka (w tym z oleju), 1/2 szklanki oliwy z oliwek, woda, sok z cytryny, pasta z sardeli i 4 łyżki soków z patelni w blenderze, zatrzymując i skrobając boki w razie potrzeby, aż będą bardzo gładkie.
Przełożyć do miski i doprawić solą i pieprzem. Przykryć miskę folią i schłodzić do ostygnięcia, około 1 godziny.
Pokrój schłodzoną pieczeń z indyka w plastry o grubości 1/4 cala, odrzucając sznurki, a następnie polej schłodzonym sosem. Doprowadzić indyka i sos do temperatury pokojowej, około 1 godziny.
Podawać z cytryną, kaparami i pietruszką.
Pieczeń z indyka i sos można schłodzić osobno do 2 dni.