Trufle Z Zielonej Herbaty

Trufle Z Zielonej Herbaty
Trufle z zielonej herbaty mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 24 porcje z 142 kalorie, 1G białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na 37 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz czekoladę premium, płatki ryżowe, torebki z zieloną herbatą i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Domowa Herbata Zielona Starbucks Frappuccino, Trufle Czekoladowe Green Earl Grey, oraz Tajska Mrożona Herbata dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
1 w podwójnym kotle częściowo roztopić białą czekoladę na gotującej się wodzie, aż będzie półpłynna, ale nadal grudkowata.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała CzekoladaBiała Czekolada
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Podwójny KociołPodwójny Kocioł
2
Umieść krem, torebki herbaty i sól w żaroodpornym kubku miarowym i kuchence mikrofalowej na 1 minutę. (Alternatywnie, podgrzewaj te składniki w małym rondlu aż się ugotują, potem ostudzaj przez 1 minutę.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Torebka Na HerbatęTorebka Na Herbatę
KremKrem
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
MikrofalówkaMikrofalówka
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Wyjmij torebki z herbatą. W średniej misce wymieszać mieszankę śmietany i roztopioną czekoladę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
Torebka Na HerbatęTorebka Na Herbatę
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
4
Dodaj wanilię. Mieszaj, aż mieszanina wygładzi się w dobrze wymieszany ganache.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
5
2 schłodzić ganache w lodówce przez co najmniej 30 minut.
6
3 z dwoma łyżkami, Miarka 1-in/2,5-cm kulki ganache na blasze do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
7
Tocz kulki rękami w gładkie, jednolite kształty. Wyluzuj, jeśli to konieczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
8
4 do małej miseczki przesiać matchę i cukier puder.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
MatchaMatcha
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
9
Wymieszać w płatkach. Zanurz każdą kulkę ganache w mieszaninie matcha i otrząśnij nadmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZbożaZboża
MatchaMatcha
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
10
Podawać w temperaturze pokojowej.
11
Przechowywać w szczelnym pojemniku lub plastikowym worku na zamek błyskawiczny w lodówce przez 4 dni lub przez 2 miesiące w zamrażarce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
12
Przedruk za zgodą ręcznie wykonanych batoników przez Susie Norris i Susan Heeger, © 2013 Chronicle Books
Składniki, których będziesz potrzebować
BatonikBatonik
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje24
Ocena Zdrowia0
Magazyn