Tropikalna czarna fasola i zielona zupa Collard to bezglutenowe i wegańskie zupa. Jedna porcja zawiera 111 kalorii, 6G białka, oraz 1g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 61 centów za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz chipotle chili w proszku, sól, pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Collard Green & Black-Eyed Pea Soup, Hopping John Soup-Black - Eyed Pea, Ham, and Collard Green Soup, oraz Collard Zielony I Czarny Eyed Groch Zupa Przepis dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Podgrzać duży garnek lub szybkowar; w razie potrzeby spryskać lekko oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szybkowar
2
Dodać cebulę i seler i gotować, mieszając, aż zmiękną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii
3
Dodać czosnek i imbir i gotować przez kolejną minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek świeżego Szpinaku (ok
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
4
Dodaj odsączoną fasolę, 7 szklanek wody (6 jeśli gotowanie pod ciśnieniem), tymianek, proszki chili, ziele angielskie i gałkę muszkatołową. Doprowadzić do wrzenia. Jeśli gotowanie pod ciśnieniem, zablokuj pokrywę i doprowadz do wysokiego ciśnienia. Gotować pod wysokim ciśnieniem przez 9 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 C Cukru Kryształu (turbinado Lub Organiczny Cukier Trzcinowy)
1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
2 Szklanki Ząbków Czosnku
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
5
Usuń z ciepła i pozwól, aby ciśnienie spadło naturalnie. Jeśli gotowanie w zwykłym garnku, gotować na wolnym ogniu, aż fasola będzie bardzo delikatna, 1-2 godziny w zależności od fasoli. Jeśli fasola wydaje się zbyt sucha, dodaj dodatkową wodę. Gdy fasola jest miękka, puree za pomocą blendera ręcznego lub partiami w zwykłym blenderze. Powrót do garnka i dodać pozostałe składniki, z wyjątkiem soku pomarańczowego, i dodać sól i chili w proszku do smaku. Gotować na wolnym ogniu, aż marchewki i collards będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania
Collard Greens
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender Zanurzeniowy
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
6
Dodać sok pomarańczowy tuż przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania
7
Podawać udekorowane plasterkami pomarańczy na górze lub z boku.