Tradycyjny Pieczony Indyk
Tradycyjny pieczony indyk wymaga ok. 3 godziny i 15 minut od początku do końca. To danie główne ma 1993 kalorie, 31g białka, oraz 81 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12 i kosztuje $107.49 za porcję. Jeśli masz jagody ziela angielskiego, pieprz, kandyzowany imbir i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć jasnobrązowy cukier, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta morelowa z brązowym cukrem i cynamonem jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 62%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Tradycyjny Pieczony Indyk I Sos, Tradycyjny Pieczony Faszerowany Indyk, oraz Tradycyjna Pieczeń Yankee Pot dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Dwa do trzech dni przed pieczeniem: rozpocznij rozmrażanie indyka w lodówce lub w chłodnicy utrzymywanej w temperaturze 38 stopni F.
Połączyć bulion, sól, cukier, pieprz, ziele angielskie i imbir w dużym garnku i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Mieszaj, aż sól i cukier rozpuszczą się.
Zdjąć z ognia. Schłodzić do temperatury pokojowej i schłodzić solankę.
W noc poprzedzającą zjedzenie: w razie potrzeby Udźwignij nogi indyka sznurkiem kuchennym.
Połącz solankę, wodę i lód w wiadrze o pojemności 5 litrów.
Rozmrożonego indyka, z usuniętymi wnętrznościami, włożyć do solanki. W razie potrzeby zważyć ptaka, aby upewnić się, że jest całkowicie zanurzony, przykryć i schłodzić lub umieścić wszystko w lodówce. Włącz ptaka raz w połowie solenia.
Rozgrzać piekarnik do 500 stopni F.
Usunąć ptaka z solanki i spłukać wewnątrz i na zewnątrz zimną wodą. Solankę należy wyrzucić.
Umieść ptaka na stojaku do pieczenia w pół arkusza patelni i osusz papierowymi ręcznikami. Natrzyj ptaka olejem rzepakowym. Piecz ptaka na najniższym stojaku piekarnika przez 30 minut.
Podczas gdy ptak gotuje, złóż i uformuj podwójną grubość folii aluminiowej w ściśle dopasowany napierśnik.
Po 30 minutach zmniejsz temperaturę piekarnika do 350 stopni F, włóż termometr sondy do najgrubszej części piersi i gotuj, aż temperatura osiągnie 155 stopni F. użyj napierśnika w dowolnym momencie podczas gotowania, jeśli ptak stanie się zbyt brązowy.
Odpocznij ptaka, pokrytego lekko folią aluminiową, przez 15 do 30 minut. Rzeźbić i podawać.