Toskański klopsik z sosem pieczarkowym
Toskański klopsik z sosem pieczarkowym zajmuje ok. 1 godzina i 40 minut od początku do końca. Na 2,14 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja zawiera 398 kalorii, 33g białka, oraz 21 g tłuszczu. Jeśli masz pod ręką grzyby, pastę pomidorową, Wino i kilka innych składników, możesz to zrobić. Wiele osób robiło ten przepis, a 2620 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest improwizowalne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Ziti z toskańskim sosem borowikowym, Polpettone in umido con funghi (klopsik w sosie pomidorowo-grzybowym), oraz Toskański chłop gotuje klopsy.
Instrukcje
Suszone grzyby moczyć w dwóch szklankach letniej wody przez pół godziny lub dłużej.
Zrobić mieszaninę klopsów: w misce rozbić wołowinę widelcem.
W małej misce, połączyć mleko i chleb, i mash aż kremowy.
Dodać mleko i chleb do mięsa, wraz z cebulą, sól, pieprz, prosciutto, ser, i czosnek.
Dokładnie wymieszać ręcznie.
Wymieszać z lekko ubitym żółtkiem.
Uformuj do kształtu bochenka: uformuj mięso w twardą, okrągłą kulkę; następnie zwiń to w bochenek podobny do salami o grubości około dwóch i pół cala. Dotknij dłonią, aby usunąć pęcherzyki powietrza.
Toczyć Bochenek w bułce tartej, aż równomiernie pokryte.
Grzyby odcedzić i posiekać:
Grzyby odcedzić (rezerwując namoczoną wodę) i kilka razy opłukać w czystej, zimnej wodzie. Grzyby pokroić grubo i odstawić.
Przecedzić namoczoną wodę przez drobne sito wyłożone papierowymi ręcznikami.
Pastę pomidorową ubić do namoczonego płynu i odstawić na bok.
Rozgrzać masło i olej w holenderskim piekarniku lub ciężkiej patelni garnkowej wystarczająco dużej na mięso. Brąz klopsiki ze wszystkich stron na patelni na średnim ogniu po ustąpieniu piany maślanej.
Dodaj wino. Zwiększ ciepło do średniej wysokości. Gotuj wino energicznie, aż zmniejszy się o połowę, ostrożnie obracając pieczeń raz lub dwa razy.
Dodać posiekane grzyby i wodę z grzybów pomidorowych: podgrzać do średnio niskiego poziomu i dodać posiekane grzyby.
Dodaj pastę pomidorową z grzybami do mięsa i grzybów.
Przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 30 minut, obracając mięso raz lub dwa razy.
Pozostaw na desce do krojenia przed krojeniem: ostrożnie usuń mięso do deski do krojenia. Pozostawić do ostygnięcia lekko i osiąść.
Pokroić w ukośne plastry o grubości 3/8 cala.
Jeśli sos wydaje się cienki, skoncentruj go, gotując szybko przez kilka minut.
Na ciepły półmisek polać sosem, ułożyć plastry mięsa, następnie przykryć pozostałą część sosu.