Tort urodzinowy Gourmet Live

Tort urodzinowy Gourmet Live
Tort na pierwsze urodziny Gourmet Live może być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji deserów. Jedna porcja zawiera 533 kalorie, 8G białka, oraz 35 g tłuszczu. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.04 za porcję. Ten przepis od Epicurious ma 182 fanów. Jeśli masz mąkę ciasto, soda oczyszczona, dobrze wymieszane, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Ogólnie ten przepis zarabia not so great spoonacular score of 37%. Podobne przepisy to Tort urodzinowy Gourmet Live, Tort Warstwowy + Największy Tort Urodzinowy, oraz Tort urodzinowy taty (aka tort słoneczny Franny).

Instrukcje

1
Piekarnik rozgrzać do 177° z regałami w górnej i dolnej trzeciej. Patelnie z masłem, następnie wyłóż dno z okrągłym papierem woskowym lub pergaminem i posmaruj papierem. Kurz garnki z dodatkową mąką i wybić nadmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
2
Mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól przesiać do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
O Cukrze CukierniczymO Cukrze Cukierniczym
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Ubij masło z cukrem w dużej misce na średniej prędkości (najlepiej za pomocą miksera stojącego), aż blady i puszysty, 3 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mielony Cynamon, świeżo Starta Gałka Muszkatołowa I Mielone Goździki, ZmieszaneMielony Cynamon, świeżo Starta Gałka Muszkatołowa I Mielone Goździki, Zmieszane
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Dodaj jajka, po 1 na raz, dobrze bijąc po każdym dodaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
5
Dodać wanilię i pokonać mieszaninę 5 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
6
Zmniejsz prędkość do niskiej, następnie dodaj mieszankę mąki na przemian z jogurtem w 3 partiach, zaczynając i kończąc mieszanką mąki i mieszając tylko do uzyskania gładkiej konsystencji. Dziel ciasto między patelniami (około 2 3/4 szklanek na patelnię), równomiernie rozprowadzając, a następnie rapuj każdą patelnię na blacie raz lub dwa razy, aby wyeliminować pęcherzyki powietrza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Mrożonego Ciasta WaniliowegoOpakowanie Mrożonego Ciasta Waniliowego
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
7
Piec warstwy, przełączanie pozycji patelni i przestawianie ich w piekarniku w połowie czasu pieczenia, aż ciasto zacznie się odciągać od strony patelni i Drewniany pick wstawiony w środku każdego wychodzi czysty, 15 do 20 minut łącznie dla 9-calowych patelni i 20 do 25 minut łącznie dla 8-calowych patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
8
Schłodzić 10 minut w patelniach na stojakach, następnie uruchomić cienki nóż wokół krawędzi patelni i odwrócić warstwy na stojakach do całkowitego ostygnięcia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
1
W ciężkim rondlu ubić cukier, skrobię kukurydzianą i sól, a następnie ubić w gorącej wodzie. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, ubijając, a następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, stale ubijając, 1 minutę (mieszanina będzie gruba).
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Laski CukierkówDodatkowe Laski Cukierków
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Zdjąć patelnię z ognia i ubić syropem kukurydzianym.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (3 Uncje) Połówek Orzechów Pekan1 Opakowanie (3 Uncje) Połówek Orzechów Pekan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
3
Dodać czekoladki i wanilię, a następnie raz wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
4
Odstawić na 1 minutę i ponownie mieszać, aż czekolada stopi się i mieszanina jest gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
5
Przenieś mieszaninę czekolady do metalowej miski i ustaw miskę w większej misce z lodowatą wodą. Wymieszać mieszaninę czekolady, aż ostygnie do temperatury pokojowej, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Z mikserem elektrycznym, ubić w maśle, 2 łyżki na raz, aż włączone i lukier jest lekki i posiada miękkie szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Rożek Cukru Lodowego1 Rożek Cukru Lodowego
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
1
Umieść warstwę, od dołu do góry, na talerzu ciasta lub podstawce.
2
Rozłóż 1 filiżankę lukru na górze. Przykryć kolejną warstwą, od dołu do góry i rozprowadzić innym filiżanką lukru. Górna z trzecią warstwą, dolna strona do góry.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Rożek Cukru Lodowego1 Rożek Cukru Lodowego
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
3
Rozłóż cienką warstwę lukru po bokach i na wierzchu ciasta za pomocą przesuniętej szpatułki. (To się nazywa okruchy powłoki. To tamps dół wszelkie luźne okruchy, aby utrzymać je z górnej warstwy lukier i wypełnia wszelkie szczeliny.) Schłodzić lub krótko zamrozić ciasto, aż lukier będzie jędrny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Rożek Cukru Lodowego1 Rożek Cukru Lodowego
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
4
Rozłóż boki i wierzch ciasta z pozostałym lukrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Rożek Cukru Lodowego1 Rożek Cukru Lodowego
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
1
* Unikaj wszelkich skłonności do zastąpienia jogurtu niskotłuszczowego lub beztłuszczowego jogurtem pełnotłustym; w przeciwnym razie ciasto nie będzie tak wilgotne ani delikatne.* Jeśli mieszkasz w Nowej Anglii i masz dostęp do prawdziwej maślanki Kate, użyj jej zamiast jogurtu, aby zabrać to ciasto do jeszcze bardziej wymarzonego miejsca.* Chociaż mikser stojak działa pięknie na ciasto ciasto, Ręczny Mikser elektryczny może być również używany (marki różnią się siłą i mocą i może wymagać dłuższego czasu bicia).* Warstwy ciasta można wykonać 1 dzień wcześniej i przechowywać w temperaturze pokojowej lub 1 tydzień wcześniej i zamrażać. Tak czy inaczej, owinąć dobrze w papier woskowy, a następnie w wytrzymałą, zamykaną plastikową torbę. Nie trzeba rozmrażać przed złożeniem ciasta, ale po lukrowaniu pozostawić dużo czasu na rozmrożenie ciasta i osiągnięcie temperatury pokojowej przed podaniem. * Ciasto można oszronić 1 dzień wcześniej i przechowywać w opiekaczu ciasta w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Mrożonego Ciasta WaniliowegoOpakowanie Mrożonego Ciasta Waniliowego
Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)
1 Rożek Cukru Lodowego1 Rożek Cukru Lodowego
2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
Mielony Cynamon, świeżo Starta Gałka Muszkatołowa I Mielone Goździki, ZmieszaneMielony Cynamon, świeżo Starta Gałka Muszkatołowa I Mielone Goździki, Zmieszane
1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe

Składniki

21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.1/2 szklanki pełnego mleka lub więcej w razie potrzeby1/2 szklanki pełnego mleka lub więcej w razie potrzeby11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.O cukrze cukierniczymO cukrze cukierniczym227Orzechy dowolne (posiekane)słodko-gorzka czekolada (60% kakao), posiekana drobnosłodko-gorzka czekolada (60% kakao), posiekana drobno7106 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiprzesiana mąka tortowa (nie wyrastająca; przesiać przed pomiarem)przesiana mąka tortowa (nie wyrastająca; przesiać przed pomiarem)1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)lekki syrop kukurydzianylekki syrop kukurydziany3(zima)skrobia kukurydzianaskrobia kukurydziana4largesjajka, ogrzane w ciepłej wodzie 5 minutjajka, ogrzane w ciepłej wodzie 5 minut01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiŻółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipałeczki niesolonego masła, pokrojone na łyżki stołowe i zmiękczonepałeczki niesolonego masła, pokrojone na łyżki stołowe i zmiękczone57Orzechy dowolne (posiekane)niesłodzona czekolada (100% kakao), posiekana drobnoniesłodzona czekolada (100% kakao), posiekana drobno11 funt cukinii,ekstrakt z czystej waniliiekstrakt z czystej wanilii2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiwrząca-gorąca wodawrząca-gorąca woda3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkidobrze wymieszany zwykły, pełnotłusty jogurt (nie po grecku), w temperaturze pokojowej (patrz notatki kucharzy)dobrze wymieszany zwykły, pełnotłusty jogurt (nie po grecku), w temperaturze pokojowej (patrz notatki kucharzy)
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje12
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn