Tort Mocha czarno-biały

Tort Mocha czarno-biały
Czarno-białe ciasto Mocha może być tylko deser szukasz. Ten przepis sprawia, że 20 porcji z 765 kalorii, 8G białka, oraz 46 g tłuszczu każdy. Na 1,16 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i podnieś proszek do pieczenia, ciężki krem, jajka i kilka innych rzeczy, aby to zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Tort czarno-biały, Łatwe Czarno-białe ciasto, oraz Tort czarno-biały OREO.

Instrukcje

1
Rozgrzać śmietanę, półsłodką czekoladę i proszek espresso w żaroodpornej misce ustawionej nad garnkiem z gotującą się wodą (nie pozwól miski dotknąć wody), mieszając, aż czekolada się stopi i ganache będzie gładki. Wymieszać z likierem waniliowym i kawowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Półsłodka CzekoladaPółsłodka Czekolada
ESPRESSO InstantESPRESSO Instant
Likier KawowyLikier Kawowy
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Wyjmij miskę z patelni; odstaw na bok, aż będzie chłodna i gęsta, ale nadal wylewana, około 1 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
1
Umieść mleczną czekoladę w misce bezpiecznej dla mikrofalówki; kuchenka mikrofalowa w odstępach 30 sekund, mieszając, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada MlecznaCzekolada Mleczna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Suszony Oregano, 1/3 Pełnej DłoniSuszony Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Ochłoń.
3
Beat masło i sól w dużej misce z mikserem na średniej prędkości, aż gładkie i puszyste, 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
4
Dodać roztopioną mleczną czekoladę i ubić do połączenia. Stopniowo ubijaj cukier cukierniczy, aż będzie gładki.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółty Owocowy Roll-upżółty Owocowy Roll-up
Czekolada MlecznaCzekolada Mleczna
5
Dodaj kakao w proszku i wanilii, zwiększyć szybkość miksera do średniej wysokości i ubić do gładkiej, 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papier RyżowyPapier Ryżowy
Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
6
Złożyć ciasto: położyć 1 warstwę ciasta czekoladowego na talerzu; rozprowadzić 3/4 szklanki nadzienia na wierzchu. Wierzch z warstwą ciasta waniliowego i rozprowadzić z innym nadzieniem 3/4 szklanki. Powtórz, aby zrobić 4 warstwy, kończąc warstwą ciasta waniliowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)
Pieprz ArbolowyPieprz Arbolowy
7
Rozłóż pozostałe nadzienie na górze i przechowywać w lodówce do firmy, co najmniej 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz ArbolowyPieprz Arbolowy
8
Wlać ganache na ciasto, pozwalając mu kapać po bokach.
9
Odstawić do temperatury pokojowej przed krojeniem, około 30 minut.
10
Zdjęcia Levi Brown
11
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Płaszcz dwie 9-calowe okrągłe patelnie ciasto z sprayem do gotowania i linii DNA z pergaminem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Estragon OpcjonalnieEstragon Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
12
Ubić kakao w proszku i 1 1/2 szklanki wrzącej wody w średniej misce, aż będzie gładka; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papier RyżowyPapier Ryżowy
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
13
W dużej misce wymieszać mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka Pomarańczowa Lub Cukier PomarańczowyPosypka Pomarańczowa Lub Cukier Pomarańczowy
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
14
Dodać jajka, olej roślinny, śmietanę i wanilię i ubić mikserem na średniej prędkości, aż będzie gładka, około 1 minuty. Zmniejsz prędkość miksera do niskiej; ubijaj mieszankę kakao stałym strumieniem, aż do połączenia, a następnie zakończ mieszanie gumową szpatułką. (Ciasto będzie cienkie.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)
Papier RyżowyPapier Ryżowy
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
15
Podziel ciasto między przygotowanymi patelniami i dotknij patelni o blat, aby pomóc ciasto osiąść.
16
Piec, aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta, 30 do 40 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Do żucia O Smaku Mięty ZielonejGuma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
17
Przenieść do stojaków i ostudzić 10 minut, a następnie uruchomić nóż wokół krawędzi patelni i obrócić ciasta na stojaki do całkowitego ostygnięcia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
18
Usunąć pergamin. Przyciąć szczyty ciasta z długim ząbkowanym nożem, aby je poziom, w razie potrzeby.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Zielone M&M’sy3 Zielone M&M’sy
19
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. masło dwa 9-calowe okrągłe patelnie ciasto i linii DNA z pergaminem papieru; masło pergamin i kurzu patelnie z mąką, tapping się nadmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
20
Wymieszać 3 szklanki mąki, proszku do pieczenia i soli w misce do połączenia. Beat 2 kije masło i cukier w dużej misce z mikserem na średniej prędkości, aż lekkie i puszyste, o 3 protokół. Zmniejsz prędkość miksera do średniej; ubijaj jajka, po jednym na raz, skrobając misę w razie potrzeby. Beat in the vanilla. (Mieszanina może wyglądać rozdzielone w tym momencie.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Cp. CebulaCp. Cebula
Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
21
Wymieszaj 1/2 szklanki wody ze śmietaną w płynnej miarce lub misce. Ubić mieszaninę mąki do mieszaniny masła w 3 partiach, naprzemiennie z mieszaniną śmietany, zaczynając i kończąc na mące, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Kształcie Głowy PowietrznejCukierki W Kształcie Głowy Powietrznej
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
22
Podzielić ciasto między przygotowanymi patelniami.
23
Piec, aż ciasto będzie lekko złociste na wierzchu, a centra sprężyste po naciśnięciu, 25 do 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
24
Przenieść do stojaków i ostudzić 10 minut, a następnie uruchomić nóż wokół krawędzi patelni i obrócić ciasta na stojaki do całkowitego ostygnięcia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
25
Usunąć pergamin. Przyciąć szczyty ciasta z długim ząbkowanym nożem, aby je poziom, w razie potrzeby.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Zielone M&M’sy3 Zielone M&M’sy

Składniki

1porcja startego parmezanucp. cebulacp. cebula2warzywo (np. szpinak)cp. cebulacp. cebula1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoposypka pomarańczowa lub cukier pomarańczowyposypka pomarańczowa lub cukier pomarańczowy1porcja startego parmezanulikier kawowy (opcjonalnie)likier kawowy (opcjonalnie)3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecukier dla cukiernikówcukier dla cukierników3largesjaja w temperaturze pokojowejjaja w temperaturze pokojowej4largesjaja w temperaturze pokojowejjaja w temperaturze pokojowej5911 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka uniwersalnamąka uniwersalna7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka uniwersalna, plus więcej na patelniemąka uniwersalna, plus więcej na patelnie1581 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)2warzywo (np. szpinak)espresso w proszku instantespresso w proszku instant227papryka habaneroczekolada mleczna, drobno posiekanaczekolada mleczna, drobno posiekana1warzywo (np. szpinak)plus 2 łyżki lodowatej wodyplus 2 łyżki lodowatej wody1szczyptaSzczypta soliSzczypta soli1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoplus 2 łyżki lodowatej wodyplus 2 łyżki lodowatej wody170papryka habaneropółsłodka czekolada, drobno posiekanapółsłodka czekolada, drobno posiekana1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe3 opakowania (po 8 uncji każde) serka śmietankowego o obniżonej zawartości tłuszczu, pokrojonego w kostkę3 opakowania (po 8 uncji każde) serka śmietankowego o obniżonej zawartości tłuszczu, pokrojonego w kostkę3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwez migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymiz migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymi4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwez migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymiz migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymi2kijemasło niesolone, w temperaturze pokojowej, plus więcej na patelniemasło niesolone, w temperaturze pokojowej, plus więcej na patelnie3kijemasło niesolone w temperaturze pokojowejmasło niesolone w temperaturze pokojowej2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekakao niesłodzone w proszku (proces naturalny lub Holenderski)kakao niesłodzone w proszku (proces naturalny lub Holenderski)1porcja startego parmezanuniesłodzone kakao w proszkuniesłodzone kakao w proszku1porcja startego parmezanu(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)2warzywo (np. szpinak)(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs, 30 m.
Porcje20
Ocena Zdrowia4
Magazyn