Tort Czekoladowy Na Specjalne Okazje

Tort Czekoladowy Na Specjalne Okazje
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc wypróbuj specjalne ciasto czekoladowe. Ten przepis służy 12. Jedna porcja tego dania zawiera około 9g białka, 37g tłuszczu i w sumie 674 kalorii. Za 1,27 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Przynosi ci smak domu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś półsłodką czekoladę, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 5 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia nie tak niesamowity wynik spoonacular 29%. Białe Ciasto Na Specjalne Okazje, Ciasto Pomarańczowe Na Specjalne Okazje, oraz Sałatka Na Specjalne Okazje są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
W małej misce wymieszaj kakao i wodę; odstawić. W dużej misce masło śmietankowe i cukier, aż będą lekkie i puszyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
KremKrem
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Dodawaj jajka pojedynczo, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Ubij wanilię.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
JajkoJajko
3
Połącz mąkę, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia i sól; dodaj do śmietany na przemian z mieszanką kakaową, dobrze ubijając po każdym dodaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
4
Wlać do trzech natłuszczonych i posypanych mąką 9 cali. okrągłe formy do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
5
Piec w temperaturze 350° przez 25-30 minut lub do momentu, gdy wykałaczka włożona w pobliżu środka wyjdzie czysta. Ostudzić przez 10 minut przed wyjęciem z patelni na ruszty, aby całkowicie ostygły.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
PiekarnikPiekarnik
6
W przypadku ganache umieść czekoladę w małej misce. W małym ciężkim rondlu na małym ogniu zagotuj śmietanę i cukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
KremKrem
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
7
Polej czekoladą; delikatnie ubij, aż będzie gładka. Wstaw do lodówki na 35-45 minut lub do momentu, gdy ganache zacznie gęstnieć, od czasu do czasu mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
8
Do lukru w dużej misce ubij masło na puszystą masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
9
Dodaj cukier cukierniczy, kakao, mleko i wanilię; ubijaj do uzyskania gładkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
WaniliaWanilia
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
MlekoMleko
10
Umieść jedną warstwę ciasta na talerzu do serwowania; posmaruj 1 szklanką lukru. Na wierzch drugą warstwą i 1 szklanką ganache; posyp 1/2 szklanki migdałów. Top z trzecią warstwą; mróz góry i boki ciasta. Podgrzej ganache, aż się rozleje; polej ciasto, pozwalając niektórym zasłonić boki.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
MigdałyMigdały
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
11
Posyp pozostałymi migdałami. Wstaw do lodówki do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
MigdałyMigdały

Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti

Ciasto czekoladowe naprawdę dobrze komponuje się z kremową Sherry, porto i Moscato d ' Asti. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jednym z win, które możesz spróbować, jest NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia4
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn