Tort Czekoladowo-Migdałowy

Tort Czekoladowo-Migdałowy
Tort czekoladowo-migdałowy może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 40 g tłuszczu, oraz w sumie 573 kalorie. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.56 za porcję. 14 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz sól, blanszowane, bułka tarta, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Tort Czekoladowo-Migdałowy, Tort Czekoladowo-Migdałowy, oraz Migdałowy Tort Czekoladowy.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni. Toast migdały na blasze do pieczenia, aż lekko złoty, 6 do 7 protokół. Lekko ostudzić, następnie pulsować w robocie kuchennym, aż drobno zmielone, ale nie pasty.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
2
Rozpuść 12 łyżek masła i czekoladę w żaroodpornej misce ustawionej nad rondlem z gotującą się wodą (nie pozwól, aby miska dotykała wody). Mieszać, aż czekolada będzie gładka, następnie zdjąć z ognia i lekko ostudzić. Nasmaruj dno i boki 9-calowej patelni springform masłem i pokryj bułką tartą, wyciągając nadmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
Truskawki Na StopęTruskawki Na Stopę
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bita śmietana I Prażone Płatki MigdałówBita śmietana I Prażone Płatki Migdałów
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
3
Odstawić 2 łyżki cukru granulowanego.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Czekoladek Hershey's Kisses1/2 Szklanki Czekoladek Hershey's Kisses
4
Połącz 6 żółtek i pozostały cukier w mikserze stojącym i ubijaj z uchwytem na łopatce na średniej wysokości, aż będzie gruby i blady, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Starta Czekolada (opcjonalnie)Starta Czekolada (opcjonalnie)
2-1/4 Szklanki śmietanki Kremówki, Podzielonej2-1/4 Szklanki śmietanki Kremówki, Podzielonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
5
Dodać skórkę pomarańczową, rum i sól, a następnie ubić roztopioną czekoladę na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
6
Wymieszać w mielonych migdałach, aż tylko połączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietana I Prażone Płatki MigdałówBita śmietana I Prażone Płatki Migdałów
7
W czystej misce ubijamy 3 białka mikserem do uzyskania piany. Stopniowo beat w reserved 2 łyżki cukru granulowanego na dużej prędkości, aż prawie sztywne. Jedną trzecią białek wymieszać w ciasto czekoladowe, następnie delikatnie złożyć resztę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Czekoladek Hershey's Kisses1/2 Szklanki Czekoladek Hershey's Kisses
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
8
Rozprowadzić ciasto na przygotowanej patelni i piec, aż góra będzie jędrna i pęknięta (wykałaczka włożona do ciasta będzie krem), 35 do 40 minut. Ostudzić na stojaku 10 minut, a następnie uruchomić nóż wokół krawędzi patelni i zdjąć pierścień.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Do żucia O Smaku Mięty ZielonejGuma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
9
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
10
W razie potrzeby dekoruj cukrem cukierniczym i bitą śmietaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółty Owocowy Roll-upżółty Owocowy Roll-up
Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)
11
Zdjęcia Con Poulos
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia4
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn