Tort Czekoladowo-Migdałowy
Tort czekoladowo-migdałowy może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 40 g tłuszczu, oraz w sumie 573 kalorie. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.56 za porcję. 14 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz sól, blanszowane, bułka tarta, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Tort Czekoladowo-Migdałowy, Tort Czekoladowo-Migdałowy, oraz Migdałowy Tort Czekoladowy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni. Toast migdały na blasze do pieczenia, aż lekko złoty, 6 do 7 protokół. Lekko ostudzić, następnie pulsować w robocie kuchennym, aż drobno zmielone, ale nie pasty.
Rozpuść 12 łyżek masła i czekoladę w żaroodpornej misce ustawionej nad rondlem z gotującą się wodą (nie pozwól, aby miska dotykała wody). Mieszać, aż czekolada będzie gładka, następnie zdjąć z ognia i lekko ostudzić. Nasmaruj dno i boki 9-calowej patelni springform masłem i pokryj bułką tartą, wyciągając nadmiar.
Odstawić 2 łyżki cukru granulowanego.
Połącz 6 żółtek i pozostały cukier w mikserze stojącym i ubijaj z uchwytem na łopatce na średniej wysokości, aż będzie gruby i blady, około 3 minut.
Dodać skórkę pomarańczową, rum i sól, a następnie ubić roztopioną czekoladę na gładką masę.
Wymieszać w mielonych migdałach, aż tylko połączone.
W czystej misce ubijamy 3 białka mikserem do uzyskania piany. Stopniowo beat w reserved 2 łyżki cukru granulowanego na dużej prędkości, aż prawie sztywne. Jedną trzecią białek wymieszać w ciasto czekoladowe, następnie delikatnie złożyć resztę.
Rozprowadzić ciasto na przygotowanej patelni i piec, aż góra będzie jędrna i pęknięta (wykałaczka włożona do ciasta będzie krem), 35 do 40 minut. Ostudzić na stojaku 10 minut, a następnie uruchomić nóż wokół krawędzi patelni i zdjąć pierścień.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
W razie potrzeby dekoruj cukrem cukierniczym i bitą śmietaną.