Tort czekoladowo-Espresso z sosem malinowym
Ten przepis służy 12. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 36 g tłuszczu, oraz w sumie 495 kalorii. Na 1,88 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka gałązek mięty, półsłodkiej czekolady, espresso i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Paschalny tort czekoladowy z sosem malinowym, Tort Sufletowy z podwójną czekoladą z sosem malinowym, oraz Tort Mascarpone z sosem Espresso.
Instrukcje
Masło i mąka 8-calowa patelnia sernikowa.
W 3-do 4-Quart patelni na małym ogniu, często wymieszać czekoladę, 1 1/2 szklanki masła, espresso, i 3/4 szklanki cukru, aż czekolada stopi się i mieszanina jest gładka, 12 do 15 minut.
W misce ubić jajka, aby zmiksować.
Ubić w mieszaninie czekolady, aż dobrze wymieszane.
Wlać do patelni sernikowej.
Piec torte w piekarniku regularnym lub konwekcyjnym 350, aż środek ledwo jiggles, gdy patelnia jest delikatnie wstrząśnięty, o 40 protokół.
Ostudzić na stojaku przez 30 minut (środek torte zatonie), a następnie schłodzić do zimna, co najmniej 1 1/2 godziny.
W międzyczasie, w robocie kuchennym lub blenderze, wirować 1 ćwiartkę malin, aż będzie gładka. Przetrzeć czystą przez drobny sitko do miski; wyrzucić nasiona. Wymieszać 1/4 szklanki cukru do puree malinowego; smak, i dodać więcej cukru w razie potrzeby.
Łyżka sosu malinowego równo na talerze. Uruchom nóż między torte i pan obręczy; zdjąć obręcz.
Tort pokroić w kliny. Ułóż klin na sosie na każdym talerzu. Pozostałe 1 szklankę malin i marionetek rozsypać na deserach i udekorować gałązkami mięty.
Podawać z gałkami sorbetu cytrynowego.
Wlać 3/4 szklanki gorącej (ok. 19
woda przez 1/3 szklanki zmielonej kawy w stożku filtra. Jeśli torte i sos do 1 dnia do przodu, schłodzić oddzielnie szczelne.