Tofu i Curry z ciecierzycy

Tofu i Curry z ciecierzycy
Przepis Tofu i Curry z ciecierzycy może zaspokoić swoje indyjskie pragnienie w około 45 minut. Jedna porcja zawiera 376 kalorii, 13g białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na $1.7 za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz brązowy cukier, olej canolan, mleko kokosowe, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Działa dobrze jako niedrogie danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Sałatka z tofu z ciecierzycy (Sałatka Birmańska z tofu Shan), Ciecierzyca, Papryka I Tofu, oraz Ciecierzyca i tofu Stir Fry.

Instrukcje

1
Umieść pierwsze 11 składników w kuchence elektrycznej 4-quart; dobrze wymieszać. Przykryć i gotować na niskim 5 1/2 godziny lub aż warzywa będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WolnowarWolnowar
2
Umieść tofu na kilku warstwach ręczników papierowych; przykryj dodatkowymi ręcznikami papierowymi. Naciśnij, aby wchłonąć nadmiar wilgoci; pokroić w kostkę 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
3
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodaj olej do patelni; zawirować do płaszcza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodaj tofu; gotować 8 do 10 minut lub aż rumiane, obracając łopatką. Wymieszać z mieszanką warzywną w wolnej kuchence. Przykryć i gotować na niskim poziomie przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WolnowarWolnowar
SzpatułkaSzpatułka
6
Łyżka ryżu do misek. Chochla curry równomiernie na ryżu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Curry W ProszkuCurry W Proszku
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
ChochlaChochla
7
Posypać kolendrą i, w razie potrzeby, czarnym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
KolendraKolendra

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Baron Herzog Chenin Blanc (OU Kosher) z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Baron Herzog Chenin Blanc (OU Kosher)
Baron Herzog Chenin Blanc (OU Kosher)
Świeże i okrągłe usta z intensywnymi owocowymi nutami nektaryny, agrestu i sosny z jasnym, czystym wykończeniem. Wszechstronne wino, które można cieszyć się pikantnymi potrawami etnicznymi od chińskich po indyjskie. Świetnie sprawdzi się również jako aperitif.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia19
Magazyn