Tofu i Curry z ciecierzycy
Przepis Tofu i Curry z ciecierzycy może zaspokoić swoje indyjskie pragnienie w około 45 minut. Jedna porcja zawiera 376 kalorii, 13g białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na $1.7 za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz brązowy cukier, olej canolan, mleko kokosowe, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Działa dobrze jako niedrogie danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Sałatka z tofu z ciecierzycy (Sałatka Birmańska z tofu Shan), Ciecierzyca, Papryka I Tofu, oraz Ciecierzyca i tofu Stir Fry.
Instrukcje
Umieść pierwsze 11 składników w kuchence elektrycznej 4-quart; dobrze wymieszać. Przykryć i gotować na niskim 5 1/2 godziny lub aż warzywa będą miękkie.
Umieść tofu na kilku warstwach ręczników papierowych; przykryj dodatkowymi ręcznikami papierowymi. Naciśnij, aby wchłonąć nadmiar wilgoci; pokroić w kostkę 1/2 cala.
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu.
Dodaj olej do patelni; zawirować do płaszcza.
Dodaj tofu; gotować 8 do 10 minut lub aż rumiane, obracając łopatką. Wymieszać z mieszanką warzywną w wolnej kuchence. Przykryć i gotować na niskim poziomie przez 30 minut.
Łyżka ryżu do misek. Chochla curry równomiernie na ryżu.
Posypać kolendrą i, w razie potrzeby, czarnym pieprzem.