Thai Shrimp Stir-Fry
Przepis Thai Shrimp Stir-Fry może zaspokoić Twoje azjatyckie pragnienie w około 25 minut. Ten bezmleczny przepis serwuje 4 i kosztuje 3,57 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 31g białka, 10g tłuszczu, oraz w sumie 338 kalorii. Jeśli masz masło orzechowe, płatki pieprzu, imbir i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać olej canolan można śledzić to danie główne z Wiśniowo-Morelowe jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Niewiele osób lubi to danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 63%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Thai Shrimp Stir Fry z cukinią, Shrimp Stir Fry Freezer Pack, oraz Szybkie 10 Minut Shrimp Teriyaki Stir-Fry podobnych receptur.
Instrukcje
Na dużej patelni nonstick lub wok, smażyć czerwone papryki w gorącym oleju rzepakowym przez 1 minutę.
Dodać groszek śnieżny, zieloną cebulę i czosnek; smażyć 2-3 minuty dłużej lub aż warzywa będą chrupiące-delikatne. wyjąć i ogrzać.
Na tej samej patelni połączyć bulion, masło orzechowe, sos sojowy, ocet, olej sezamowy, płatki imbiru i pieprzu. Gotować i mieszać, aż masło orzechowe jest stopiony i mieszanina dochodzi do wrzenia. Wymieszać z krewetkami. Gotuj i mieszaj przez 2 minuty lub aż krewetki zmienią kolor na różowy. Zwrócić mieszaninę czerwonej papryki na patelnię; podgrzać.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki można łączyć z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te chrupiące białe wina dobrze komponują się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, grillowanymi, smażonymi lub w sosie czosnkowym.
![Zestaw Do Wina-Grand Cru-Pinot Grigio]()
Zestaw Do Wina-Grand Cru-Pinot Grigio