Thai it you ' ll Like It gorące Curry wołowe miski z makaronem, Zielony Melon z limonką i sorbetem cytrynowym

Thai it you ' ll Like It gorące Curry wołowe miski z makaronem, Zielony Melon z limonką i sorbetem cytrynowym
Thai it you ' ll Like It gorące Curry wołowe miski z makaronem, Zielony Melon z limonką i sorbetem cytrynowym może być tylko Indyjski przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $8.65 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 58g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 781 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Sprawdza się jako drogie danie główne. Jeśli masz olej wysokotemperaturowy, 3 funtowe grzyby shiitake, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać mieszankę ziaren, możesz podążać za tym daniem głównym z Jogurt miodowy i jagody mieszane z pełnoziarnistymi goframi jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 89%, co jest super. Podobne przepisy to Miseczki Curry Z Krewetkami I Makaronem W Stylu Tajskim, Tajskie Miski Z Makaronem Wołowym, oraz Zielone Curry Słodkie Ziemniaki Noodle Miski.

Instrukcje

1
Umieść stek z boku w zamrażarce na kilka minut, aby pomóc w cienkim krojeniu bezpiecznie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z FlankiStek Z Flanki
2
Rozgrzać 1/2 oleju szklanki na małej patelni na średnim ogniu. Pogłębiać plastry szalotki w skrobi kukurydzianej i strząsnąć nadmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Laski CukierkówDodatkowe Laski Cukierków
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
3
Dodać szalotki do rozgrzanego oleju i usunąć je na papierowy ręcznik wyłożone talerz, gdy staną się Światło złoto-brązowy kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
4
Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia na średnim ogniu. Posolić wodę i dodać makaron. Gotuj do al dente.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
5
Podczas gdy woda makaronu dochodzi do wrzenia, łodyga i cienko pokroić grzyby, a nasiona i cienko pokroić paprykę słodką i ostrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
6
Wyjąć mięso z zamrażarki i cienko pokroić na kawałki o szerokości 1/4 cala na 2 cale.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
7
Podgrzać pozostałe 2 łyżki oleju na dużej patelni lub woku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
8
Dodać wołowinę i gotować w jednej warstwie przez 2 do 3 protokół. Obrócić mięso i dodać shiitakes, papryka słodka i ostra, czosnek i szalotki. Smażyć 2 do 3 minut, następnie dodać pastę curry, sos rybny i bulion i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta CurryPasta Curry
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
Sos RybnySos Rybny
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
Grzyby ShiitakeGrzyby Shiitake
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
9
Dodać edamame i gotować przez 1 minutę, aby ogrzać, a następnie dodać bazylii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Edamame (ze Strąków)Mrożone Edamame (ze Strąków)
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
10
Odcedzić makaron i umieścić w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
11
Dodaj mieszaninę wołowiny, skórkę z limonki i sok z limonki. Wrzucić energicznie i doprawić odrobiną czarnego pieprzu, do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
12
Udekoruj smażoną szalotką posypaną wierzchem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Indian działa bardzo dobrze z Gruener Veltliner, Riesling i musujące różowe. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Aichenberg Premium Gruner Veltliner. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
Aichenberg Premium Gruner Veltliner
Aichenberg Premium Gruner Veltliner
Premium Gruner Veltlinern firmy Aichenberg to rodzinny austriacki przysmak. Ma aromaty świeżych owoców i pikantności, z nutami tropikalnych owoców i pieprzu. Świeżość w smaku daje smaki zielonych jabłek, które są trwałe i pakować poncz na finiszu. To wino dobrze pasuje do białego mięsa, ryb, serów i włoskich potraw, takich jak pizza i makarony.
TrudnośćTwardy
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia98
Magazyn