Tequila i ananas zapiekany z limonką
Tequilan i limonkowy ananas może być tylko napojem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 222 kalorie, 2G białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Na 1,73 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz sok z limonki, tequilę, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kurczak Tequila LIme z grillowaną salsą ananasową, Grillowana Sałatka z kurczaka Tequila-Limonka z winegretem Tequila-Limonka, oraz Tequila Lime Pieczone Skrzydełka Z Kurczaka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszaj razem tequilę, sok z limonki i cukier, aż cukier się rozpuści.
Ananasa obrać dużym ostrym nożem, utrzymując przyczepioną koronę liści. Dół wykończenia.
Pokrój wzdłuż każdej strony ukośnego rzędu oczu, który spiralnie opada w dół, tworząc kanał w kształcie litery V.
Wytnij kanał i oczy i powtórz procedurę z pozostałymi rzędami oczu.
Rozgrzej piekarnik do 218°.
Połóż ananasa na boku, a następnie, zaczynając od podstawy i przesuwając się w górę, ostrożnie pokrój ananasa wzdłuż na pół przez liście, utrzymując liście przyczepione.
Wytnij rdzeń z każdej połowy i wyciągnij niektóre długie wewnętrzne liście, aby żadne liście nie były dłuższe niż około 7 cali.
Ułóż połówki ananasa, płaskie boki w dół, w szklanym lub ceramicznym naczyniu do pieczenia o wymiarach 13 na 9 cali,a następnie przekłuj na całej długości szpikulcem.
Wymieszać mieszaninę tequili i łyżką na ananasie.
Położyć arkusz papieru woskowego na ananasie i piec w środku piekarnika, fastrygując sokami co 10 minut, aż ananas będzie miękki i lekko karmelizowany, około 50 minut. Połówki ananasa przekrój wzdłuż i podawaj z sokami pozostającymi w naczyniu do pieczenia.
* Ananas można piec 3 godziny wcześniej. Podgrzać, pokryte papierem woskowym, w piekarniku 177° do nagrzania, 15 do 20 minut.
Każda porcja około 138 kalorii i mniej niż 1 gram tłuszczu.