Przepis Tempura może zaspokoić Japońskie pragnienie w około 1 godzina. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.57 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 179g tłuszczu, oraz w sumie 1776 kalorii. Kilka osób naprawdę lubiło tę przystawkę. Ten przepis jest lubiany przez 13 smakoszy i kucharzy. Mieszanka fasoli, słodkich ziemniaków, mąki ryżowej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Tempura Donburi-Ścięgno-Tempura Rice Bowl, Tempura Szparagowa, oraz Ebi (krewetka) tempura dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Mąkę tortową i mąkę ryżową ubić w średniej szklanej misce i podzielić na pół. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Tortowa
Mąka Ryżowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3
Podgrzać olej roślinny w holenderskim piecu 5-quart na dużym ogniu, aż osiągnie 375 stopni F na termometrze do głębokiego smażenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju Sezamowego
1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania
4
Gdy temperatura osiągnie 365 stopni F, ubij jajko, wodę seltzer i wódkę, w średniej misce do mieszania i podziel je na pół. Umieścić połowę mieszaniny w lodówce do rezerwy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Gazowana
Paluszki Mięsne O Smaku Pepperoni
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Czekoladzie, Takie Jak M&M's
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
5
Wlać połowę ciekłej mieszaniny do połowy suchej mieszaniny i ubijać do połączenia, około 10 do 15 sekund. Niektóre grudki mogą pozostać. Ustaw szklaną miskę w większej misce wyłożonej lodem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozpryski Wermutu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
6
Słodkie ziemniaki zanurzyć w cieście za pomocą szczypiec, odcedzić przez 2 do 3 sekund nad miską, a następnie dodać do gorącego oleju. Wyreguluj ciepło, aby utrzymać się w zakresie od 375 do 400 stopni F. Smaż 6 do 8 sztuk, na raz, aż opuchnięte i bardzo lekkie złociste, około 1 do 2 minut
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
1 Suszony Pieprz Morita
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
7
Wyjąć do regału chłodzącego wyłożonego 3 warstwami ręczników papierowych ustawionych na pół arkusza patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
8
W razie potrzeby posypać solą. Powtórz tę samą procedurę zanurzania i smażenia z zieloną fasolką i liśćmi pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Szalotka Pokrojona W Cienkie Półplasterki
Plus 2 łyżki Lodowatej Wody
9
Usmażone warzywa układamy na półmisku i podajemy jako przystawkę podczas przygotowywania owoców morza.
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jedno wino, którego można spróbować to Mulderbosch Chenin Blanc. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.