Tartaletki mandarynkowo-daktylowe z maślanką bitą śmietaną i Granitą mandarynkową

Tartaletki mandarynkowo-daktylowe z maślanką bitą śmietaną i Granitą mandarynkową
Tangerine-Date Tartlets z maślanką bitą śmietaną i Granitą mandarynkową może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.14 za porcję. Jedna porcja zawiera 619 kalorii, 9g białka, oraz 23G tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz sok z mandarynek, skórkę z mandarynek, maślankę i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 35%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Tartaletki mandarynkowo-daktylowe z maślanką bitą śmietaną i Granitą mandarynkową, Granita mandarynkowa z kremem z wanilii, oraz Granita mandarynkowa z kremem z wanilii.

Instrukcje

1
Połącz 2 szklanki wrzącej wody, mandarynki i daktyli w misce. Cover; chill overnight.
Składniki, których będziesz potrzebować
MandarynkaMandarynka
DaktyleDaktyle
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
2
Drenaż daktyli. Obierz każdą ćwiartkę wzdłuż.
Składniki, których będziesz potrzebować
DaktyleDaktyle
1
Mieszamy mąkę, cukier i sól w procesorze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
SólSól
2
Dodać masło i przetworzyć, aż powstanie gruba Mączka.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
3
Dodaj 3 łyżki wody z lodem. Proces, aż ciasto zbierze się w wilgotnych grudkach, dodając więcej wody z lodem przez łyżeczki do herbaty, jeśli wyschnie. Zbierz w piłkę; spłaszczyć w Dysku. Owinąć i schłodzić co najmniej 2 godziny i do 1 dnia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
CiastoCiasto
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
4
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Rozwałkuj ciasto na mące do grubości 1/8 cala. Używając małej płytki jako prowadnicy, Wytnij 6-calowe pociski. Zbierz resztki ciasta; Przerzuć.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
6
Wyciąć dodatkowe rundy w sumie
7
Dopasuj każdy do patelni o średnicy 4 cali z wyjmowanym dnem i wysokimi bokami 3/4 cala. Trim zwis; naciśnij ciasto przyjść 1/4 cala powyżej góry boków patelni. Zamrażać skórki w patelniach 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma TartaForma Tarta
PatelniaPatelnia
8
Piec skórki do złotego, naciskając z tyłu widelca, jeśli Skórki bąbelki i boki zaczynają się ślizgać, około 20 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
9
Wyjąć z piekarnika.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
10
Posmaruj gorące skórki ubitym białkiem. Schłodzić podczas przygotowywania nadzienia. Obniżyć temperaturę pieca do 177°.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
1
Gotować masło w ciężkiej małej patelni na średnim ogniu, aż brązowy, wirowanie od czasu do czasu, o 3 protokół. Lekko ostudzić masło.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Ubić syrop kukurydziany, jajka, żółtka, cukier, sok mandarynkowy, brandy, skórka mandarynki i sól w średniej misce do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z MandarynekSok Z Mandarynek
Syrop KukurydzianySyrop Kukurydziany
MandarynkaMandarynka
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
CukierCukier
żółtko Jajażółtko Jaja
JajkoJajko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
3
Ubij na rumianym maśle.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Gotowe Skórki wypełnić całkowicie nadzieniem (niektóre mogą zostać).
5
Zapiekać tartaletki aż do napełnienia, około 25 minut. Chłodne 15 minut. Push up dno patelni, uwalniając boki patelni i całkowicie ostudzić tarty. DO AHEAD można wykonać 1 dzień wcześniej. Przykryć tarty; przechowywać w temperaturze pokojowej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
1
Ubij śmietanę, maślankę i 2 łyżki cukru w średniej misce, aż uformują się szczyty. Przechowywać w lodówce do 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
MaślankaMaślanka
KremKrem
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
2
Ułożyć tartlets na talerzach. Każdą tartletkę przełożyć 4 ćwiartkami daktylowymi we wzór sunburst i odrobiną bitej śmietany z maślanki. Łyżka mandarynki granita do 6 małych filiżanek i umieścić obok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
MaślankaMaślanka
MandarynkaMandarynka
DaktyleDaktyle
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia5
Magazyn