Tartaletki Czekoladowe
Tartaletki czekoladowe wymagają z grubsza 45 minut od początku do końca. Ta przystawka ma 782 kalorie, 8G białka, oraz 46 g tłuszczu na porcję. Na 1,58 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 5. Ten przepis od Foodnetwork ma 10 fanów. Mieszanka soli, półsłodka czekolada, ciężka śmietana i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Czekoladowe Tartaletki Z Ganache, Tartaletki Czekoladowo-Gruszkowe, oraz Tartaletki Czekoladowo-Orzechowe Kentucky dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Wyposażenie specjalne: 5 patelni do tartlet
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Spryskaj 5 (4 1/2 cala) patelni tartlet sprayem zapobiegającym przywieraniu.
Ciasto podzielić na 5 równych wielkości kulek. Naciśnij każdą kulkę ciasta do patelni tartlet; upewniając się, że obejmuje boki i dna.
Umieść patelnie na blasze ciastek i piec do złotego koloru, około 15 do 18 minut.
Wyjmij patelnie z piekarnika i pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Wyłącz piekarnik do 325 stopni F.
Do miski włóż posiekaną czekoladę.
Dodać śmietanę do małego rondla na małym ogniu. Doprowadzić śmietanę do niskiego poziomu.
Gorącą śmietanę polać czekoladą. Wymieszać lub ubić czekoladę i śmietanę, aż będą gładkie i stopione. Wymieszać z syropem kukurydzianym, cukrem i solą.
Ubij w roztrzepanym jajku. Kadzi nadzienie do ostudzonej skorupy tart i piec, aż nadzienie jest ustawione, a powierzchnia jest błyszcząca, około 15 do18 minut.
Wyjąć tartlets z piekarnika i ostudzić.
Udekorować bitą śmietaną i wiórkami czekoladowymi i podawać.