Tarta Śniadaniowa Z Jagodami Migdałowymi
Jagodowa migdałowa tarta śniadaniowa to Wegetariańskie deser. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 717 kalorii, 9g białka, oraz 24g tłuszczu. Na 4,42 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 5 minut. Udaj się do sklepu i odbierz skrobię kukurydzianą, żółtko jaja, galaretkę porzeczkową plus 1 łyżkę wody i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Tarta Z Jagodami Migdałowymi, Tarta Jagodowo-Migdałowa, oraz Tarta jagodowo-migdałowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Do rondla dodaj cukier, szczyptę soli i 2 (1/4 litra) Borówki. Cytrynę przełożyć na wierzch, następnie sok około 1 łyżki i dodać do jagód. Zrób zamieszanie. Umieścić na piecu o średnim ogniu i gotować, aż jagody uwalniają swoje soki i wygląda jak galaretka lub dżem.
Podczas gdy to się dzieje, ubij żółtka i skrobię kukurydzianą razem w małej misce. Wymieszać z jagodami i gotować, aż będą ładne i gęste. Odstawić.
Na skórkę: włóż mąkę do robota kuchennego, dodaj 1/2 szklanki migdałów, cukier, szczyptę soli i pulsuj, aż będzie to dobry posiłek.
Dodać żółtko i zimne masło (zimne masło sprawia, że skórka jest przyjemna i łuszcząca się.)
Dodaj ekstrakt i przetworzyć mieszaninę, aż zamieni się w małą kulkę ciasta.
Naciśnij ciasto ładnie i równomiernie na 9-calowej patelni z wyjmowanym dnem. Zamrozić na około 1 godzinę, aby go wzmocnić. Zamrażanie pomoże również zrobić ładną chrupiącą tartę po upieczeniu.
Połóż kawałek pergaminu na cieście i napełnij go suszoną fasolą.
Piec przez około 12 minut. Nazywa się to ślepym pieczeniem, które utrzymuje skorupę ładną i płaską i pozostawia dużo miejsca na nadzienie.
Usuń fasolę i pergamin i gotować skorupę, aż będzie ładny i złoty kolor, inny 16 protokół.
Galaretkę z czarnej porzeczki rozgrzać i 1 łyżkę wody w rondlu, aby ją stopić.
Wlać nadzienie jagodowe do tarty i rozprowadzić na brzegach. Usypać Pozostałe świeże jagody na wierzchu.
Umyj wierzch galaretką. Weź pozostałe prażone migdały i posypać je na brzegach.
Wstawić do lodówki, aby się ujędrnić.
Spód tarty wyjąć, pokroić w plasterki i podawać.