Tarta z porem i ziemniakami z Gruyère
Tarta z porem i ziemniakami z Gruyère wymaga około 45 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 203 kalorie, 7G białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na 78 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz pieczenia ziemniaków, mleko, substytut jaj, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Z łyżeczką wynik 31%, to danie nie jest tak niesamowite. Spróbuj Tarta z porem i ziemniakami z Gruyère, Tarta z porem i Gruyère, oraz Tarta z porem, ricottą i Gruyère dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozwiń ciasto, dzieląc je na paski.
Pozwól odpocząć 5 minut. Pracując na płaskiej powierzchni, zwiń jeden pasek ciasta wokół siebie w spiralny wzór.
Dodaj drugi pasek ciasta na końcu pierwszego paska, szczypanie końców razem do uszczelnienia; Kontynuuj zwijanie ciasta. Powtórz procedurę z pozostałymi paskami ciasta.
Zwiń w 13-calowe koło; Dopasuj do 9-calowej płytki ciasta pokrytej sprayem do gotowania. Wchodzisz krawędzie pod; flet.
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj por, pieprz, i ziemniaki; smażyć 4 protokół.
Rozprowadzić mieszaninę porów na przygotowaną skórkę.
Umieść mleko, substytut jaj, sery i musztardę w blenderze i przetrzyj do uzyskania gładkiej konsystencji.
Wlać mieszaninę mleka na mieszaninę porów.
Piec w 375 przez 40 minut; odstawić na 10 minut.