Tarta z morelami, migdałami i brązowym masłem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj moreli, migdałów i brązowego masła. Ten przepis sprawia, że 15 porcji z 411 kalorii, 6G białka, oraz 21 g tłuszczu każdy. Na 1,61 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 20 minut. Jeśli masz wyciąg z migdałów, mąkę, cukier cukierniczy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 23%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Tarta z morelami, migdałami i brązowym masłem, Morelowa, Migdałowa Brązowa Tarta Z Masłem, oraz Tarta Morelowo-Migdałowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
W robocie kuchennym, pulse mąki z cukrem i solą.
Dodać masło i pulsować, aż mieszanina przypomina Gruboziarnisty posiłek.
Dodaj wodę z lodem i ekstrakt z wanilii i pulsować tylko do momentu, gdy ciasto się połączy.
Ciasto przełożyć na lekko posmarowaną mąką powierzchnię roboczą; spłaszczyć na dysk. Owinąć dysk w plastiku i przechowywać w lodówce przez 1 godzinę, aż firma.
Na lekko posypanej mąką powierzchni roboczej rozwałkuj ciasto do okrągłej 15-calowej grubości 1/4 cala.
Przenieś okrągłą patelnię na 12-calową karbowaną patelnię z wyjmowanym dnem; delikatnie naciśnij ją na dole i na bok. Przyciąć nadmiar. Przechowywać w lodówce powłoki tart przez co najmniej 20 minut, aż firma.
Wyłożyć skorupę tarty folią i wypełnić suszoną fasolą lub ciężarami ciasta.
Piec około 50 minut, aż skorupka zacznie brązowieć na brzegach.
Wyjąć folię i masy i piec przez około 25 minut dłużej, aż skorupa jest gotowane przez.
Przenieść do stojaka i ostudzić. Obniż temperaturę piekarnika do 32
Rozłóż ścinane migdały na dużej blasze do pieczenia. Tosty w piekarniku przez około 6 minut, aż lekko rumiane.
W międzyczasie, w średnim niereaktywnym rondlu, doprowadzić wino do wrzenia.
Dodać morele, przykryć i dusić na umiarkowanym ogniu, aż plump, o 10 protokół.
Na małej patelni, gotować masło z nasion wanilii na umiarkowanym ogniu, aż rumiane, o 4 protokół.
W robocie kuchennym, pulse prażone migdały z cukru cukierników, mąki i soli, aż drobno zmielone.
Dodać jajka i pulse aż tylko połączone.
Dodaj rumiane masło i ekstrakt z migdałów i pulsować, aż będzie gładka.
Morele odsączyć i osuszyć.
Wlać nadzienie migdałowe do skorupki tarty. Morele Nestle do wypełnienia w koncentrycznych kręgach.
Piec tartę przez około 50 minut, aż ciasto będzie złocisto-brązowe i zestawione.
Przenieść do stojaka do ostygnięcia.
Pokroić w kliny i podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej, doprawić słodzoną bitą śmietaną.