Tarta Z Kremem Malinowym
Tarta z kremem malinowym wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 10. Jedna porcja zawiera 444 kalorie, 6G białka, oraz 30 g tłuszczu. Na 1,16 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka ekstraktu z migdałów, ciężka śmietana ubijająca, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 23%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Tarta Z Malinowym Frangipanem, Miodem I Lodami Malinowymi, Tarta Z Kremem Malinowym, oraz Tarta Z Kremem Malinowym.
Instrukcje
W robocie kuchennym pulsuj migdały i cukier granulowany do drobno zmielonego, uważając, aby zatrzymać, zanim zamienią się w masło orzechowe.
Dodać mąkę i sól i pulse do mieszania.
Dodać masło i pulsować, aż mieszanina przypomina grubej mąki kukurydzianej. Po uruchomieniu silnika dodaj jajko, żółtko i ekstrakt z migdałów i wiruj, aż ciasto się połączy.
Wciśnij ciasto równomiernie na dno (nie na boki) 10-calowego. patelnia z wyjmowaną obręczą.
Piec na złoty kolor, o 25 protokół.
Ostudzić do temperatury pokojowej, a następnie zdjąć obręcz.
Na małej patelni, przynieść 1 w. wody do zagotowania. Włożyć czekoladę do małej metalowej miseczki. Ustaw miskę bezpośrednio we wrzącej wodzie, wyłącz ciepło i mieszaj, aż się stopi. Wymieszać 2 łyżki. śmietanka.
Rozprowadzić czekoladę na skórce i ostudzić do temperatury pokojowej, około 10 minut.
Tymczasem, w dużej misce, ubić pozostałe 1/2 szklanki śmietany do jędrnych szczytów. Ubić w mascarpone, cukrze pudrze i wanilii.
Rozprowadzić na skórce pokrytej czekoladą. Ułóż maliny na wierzchu.
Podawać tartę natychmiast lub przykryć folią i schłodzić do nocy.