Grillowana Fasola Lima
Przepis na grillowaną fasolkę lima można przygotować w około 2 godziny i 15 minut. Z tego przepisu składa się 12 porcji zawierających 247 kalorii, 9 g białka i 1 g tłuszczu każda. Za 40 centów za porcję ten przepis pokrywa 12% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Udaj się do sklepu i kup wodę, ketchup, sos pieprzowy i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Niewiele osób przygotowało ten przepis, a 6 stwierdziło, że był strzałem w dziesiątkę. Świetnie sprawdza się jako niedroga przystawka. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i bezmleczną. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 58% wyniku, co jest dobrym wynikiem. Podobne przepisy obejmują grillowaną fasolkę lima, grillowaną wędzoną kiełbasę i fasolę lima oraz pikantną fasolę lima.
Instrukcje
Umieść fasolę w dużym rondlu; dodać wodę, aby przykryła 2 cale. Doprowadzić do wrzenia; gotować przez 2 minuty.
Zdjąć z ognia; przykryć i odstawić na 1 godzinę.
Fasolę odcedź i opłucz, wylewając wodę. Fasolę włóż z powrotem do rondla.
Dodaj 6 szklanek wody, cebulę i sól; Dobrze wymieszać. Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 1-1/2 do 1-3/4 godzin lub do momentu, aż fasola będzie miękka.
Odcedź i wylej płyn. Wymieszaj ketchup, brązowy cukier, syrop, ostry sos paprykowy i bekon.
Przenieść do nienatłuszczonego 2-qt. naczynie do pieczenia lub garnek do fasoli. Przykryj i piecz w temperaturze 350° przez 30 minut. Odkryć i piec 30 minut dłużej lub do momentu, aż ciasto będzie musujące.