Tarta Pistacjowa
Tarta pistacjowa to Wegetariańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 488 kalorii, 17g białka, oraz 26g tłuszczu. Na $3.59 za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka masła, herbed kozi ser, ciasto phyllo, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 26 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 52%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Tarta Truskawkowo-Pistacjowa, Tarta Cytrynowo-Pistacjowa, oraz Tarta Cytrynowo-Pistacjowa.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Rozpakuj Filo i usuń 5 arkuszy ze stosu. Pozostałe ciasto należy zachować do innego użycia.
Umieść okrągłą patelnię do pieczenia na wierzchu arkuszy phyllo i przyciąć boki.
Ułóż kręgi filo płasko między 2 wilgotnymi ręcznikami kuchennymi. Odstaw patelnię na bok.
Połóż 1 kawałek ciasta filo na powierzchni roboczej.
Posmarować masłem i posypać zmielonymi pistacjami. Drugi arkusz filo nałożyć na pierwszy i posmarować masłem i posypać pistacjami. Powtórz 3 razy, tworząc 5 warstw, a wierzch jest tylko filo.
Wyłożyć ułożone ciasto na patelnię do pieczenia. Naprzemiennie, pokroić w kwadraty 2 cale większe niż rozmiar miseczki muffin; lekko posmarować puszkę muffin i delikatnie nacisnąć przygotowane kwadraty phyllo do każdego kubka muffin, aby utworzyć małe kształty miski.
Piec około 14 do 16 minut, aż złoty kolor i chrupiące.
Wyjąć patelnię z piekarnika i pozostawić do całkowitego ostygnięcia tarty przed polewaniem.
Pokrusz kozi ser na skórce. Top z pomidorami i doprawić solą i pieprzem, do smaku. Pokroić i podać.