Tarta Czekoladowo-Wiśniowa

Tarta Czekoladowo-Wiśniowa
Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.11 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 329 kalorii. Mieszanka cukru, soli, syropu kukurydzianego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Miodowo-tarta Wiśniowa Glazurowana łosoś z rustykalną tartą wiśniową salsą, Tarta Wiśniowa Tarta Czekoladowa, oraz Tarta Czekoladowo-Wiśniowa dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wymieszać 1/2 szklanki wody i cukru w ciężkim średnim rondlu na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści i syrop się zagotuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
SyropSyrop
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodaj wiśnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzereśnieCzereśnie
3
Usuń mieszaninę z ognia; ostudzić 30 minut.
4
Mix w kirsch. Przykryć i przechowywać w lodówce 1 dzień.
Składniki, których będziesz potrzebować
KirschKirsch
1
Za pomocą miksera elektrycznego, ubić masło w dużej misce, aż puszyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Dodać cukier i ubić na gładką masę. Ubić w jajku i wanilii. Przesiać mąkę, kakao i sól; ubić, aby wymieszać. Używając zwilżonych opuszków palców, naciśnij ciasto na dnie i w górę boków patelni o średnicy 11 cali z wyjmowanym dnem. Przykryć i schłodzić co najmniej 1 godzinę i do 1 dnia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
SólSól
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma TartaForma Tarta
1
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Czereśnie odsączyć, zastrzegając syrop wiśniowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzereśnieCzereśnie
SyropSyrop
3
Posypać wiśnie w skórce.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzereśnieCzereśnie
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
4
Połącz jajka, syrop kukurydziany, masło, wanilia i sól w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop KukurydzianySyrop Kukurydziany
WaniliaWanilia
MasłoMasło
JajkoJajko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Dodać cukier i 1/4 szklanki syropu wiśniowego; ubić, aby zmiksować.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzereśnieCzereśnie
CukierCukier
SyropSyrop
6
Wymieszać w czekoladzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
7
Wlać nadzienie do skorupy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
8
Piec tarta, aż ustawi się w środku, około 1 godziny. Schłodzić na półce 30 minut. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przykryć; przechowywać w temperaturze pokojowej.) Uwolnij tartę z patelni. Posypać cukrem pudrem i kakao.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
9
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn