Mozzarella w powozie: Mozzarella w Karozzie
Mozzarellan w powozie: Mozzarellan w Carozzan jest lacto ovo vegetarian danie główne. Jedna porcja zawiera 912 kalorii, 55g białka, oraz 62g tłuszczu. Za 12,18 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Mieszanka bawolej mozzarelli, mleka, liści tymianku i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis z Foodnetwork ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 22 minuty. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia dobry wynik spoonacular 40%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Mozzarellan En Carozza, Mozzarellan En Carozza, oraz Kanapki Mozzarellan en Carozza z Prosciutto i masłem orzechowym.
Instrukcje
Podziel 4 kawałki mozzarelli na 4 kromki chleba. Przykryj 4 pozostałymi kromkami chleba, aby uformować kanapki.
Odetnij chleb, aby pozostawić 1/4-calową obwódkę na obwodzie sera i odłóż na bok.
W szerokiej, płytkiej misce ubij jajka i dodaj mleko, liście tymianku i sól i mieszaj, aż dobrze się połączą. Zanurz kanapki w mieszance jajecznej jeden po drugim, aby pokryć i odłóż na bok.
W 12 do 14-calowej nieprzywierającej patelni do smażenia podgrzej 1 łyżkę oliwy z oliwek do wędzenia.
Dodaj 1 łyżkę masła i gotuj, aż skwierczenie ustąpi.
Umieść 2 kanapki na patelni i gotuj na złoty kolor z pierwszej strony. Odwróć każdą kanapkę i gotuj po drugiej stronie.
Wyjmij kanapki i odłóż na bok. Powtórz proces z pozostałym olejem, masłem i kanapkami.