Tarta Cytrynowo-Aksamitna

Tarta Cytrynowo-Aksamitna
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 38 g tłuszczu, oraz w sumie 651 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.41 za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odebrać cukierki cytrynowe, lemon curd, piecrusts, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Tarta Malinowo-Aksamitna, Deser Z Aksamitu Cytrynowego, oraz Zupa Aksamitna Cytrynowo-Kurczakowa.

Instrukcje

1
Dopasuj piecrust do lekko nasmarowanej patelni 9 1/2 cala; naciśnij na karbowane krawędzie. Złóż nadmiar ciasta na zewnątrz patelni i szczypta, aby zabezpieczyć patelnię. (Dzięki temu piecrust nie ześlizgnie się po patelni podczas pieczenia.) Obficie nakłuć dno i boki kawałka widelcem i zamrozić 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki TruskawekŚwieże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma TartaForma Tarta
PatelniaPatelnia
2
Rozgrzej piekarnik do 42
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
Umieść piecrust na blasze do pieczenia i piec 15 minut lub aż światło złoty kolor. Schłodzić na stojaku z drutu 20 minut lub do całkowitego ostygnięcia. Delikatnie dotknij nadmiar skorupy z boków patelni, za pomocą wałka do ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki TruskawekŚwieże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
4
Mikrofalówka biała czekolada w małej kuchence mikrofalowej bezpieczne miski w wysokiej 1 1/2 minuty lub do stopienia i gładkie, mieszając w odstępach 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała CzekoladaBiała Czekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MikrofalówkaMikrofalówka
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
5
Zmiksowany twarożek ubić na średniej prędkości mikserem elektrycznym, aż będzie lekki i puszysty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Serek śmietankowySerek śmietankowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
6
Dodaj roztopioną czekoladę i ubijaj do wymieszania, zatrzymując się, aby zeskrobać boki.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
7
Dodać twaróg cytrynowy i ubić do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Cukru3 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Cukru
8
Łyżkę do przygotowanej Skórki. Gładkie wypełnienie szpatułką. Chill 4 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
9
Ułóż cukierki cytrynowe równomiernie na wierzchu tarty. Prop karmelizowany cukier spirale przeciwko cukierków cytrynowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Sour Brite OctopusCukierki Sour Brite Octopus
CytrynaCytryna
CukierCukier
10
Uwaga: do celów testowych użyliśmy cukierków Lemon Drops.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Sour Brite OctopusCukierki Sour Brite Octopus
CytrynaCytryna
11
Tarta z limonką: Zastąp Limonkowy twaróg twarogiem cytrynowym i przygotuj przepis zgodnie z zaleceniami.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Cukru3 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Cukru
Twaróg LimonkowyTwaróg Limonkowy
WapnoWapno
12
Tarta z musem cytrynowym: Przygotuj przepis zgodnie z zaleceniami krok ubić 2 szklanki ciężkiej śmietany z dużą prędkością za pomocą elektrycznego miksera, aż utworzy się miękki szczyt. Delikatnie złożyć do mieszanki cytryny. Mieszankę łyżką do przygotowanej skorupy, łącząc mieszaninę w środku tarty. (
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem CiężkiKrem Ciężki
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
CytrynaCytryna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
13
Mieszanina będzie około 2 cale wyższa niż górna krawędź skorupy.) Chill 4 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
14
W razie potrzeby udekoruj cytrynowymi lokami i świeżymi malinami.
Składniki, których będziesz potrzebować
MalinyMaliny
CytrynaCytryna
15
Tarta z musem limonkowym: Zastąp Limonkowy twaróg twarogiem cytrynowym i postępuj zgodnie z przepisem tarta z musem cytrynowym zgodnie z zaleceniami.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Cukru3 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Cukru
Twaróg LimonkowyTwaróg Limonkowy
CytrynaCytryna
WapnoWapno
TrudnośćŚredni
Gotowe W25 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia6
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn