Tarta cynamonowo-jagodowa
Tarta cynamonowo-jagodowa zajmuje mniej więcej 30 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 384 kalorie. Ten przepis służy 6. Na 1,13 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Świetnie sprawdza się jako deser. Ten przepis z BBC Good Food ma 21 fanów. Jeśli masz ser, złoty cukier, pakuj gotowe ciasto kruche i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 52%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Naleśniki jagodowo-migdałowe z sosem jagodowo-cynamonowym, Tarta Jagodowa, oraz Tarta Jagodowa.
Instrukcje
Piekarnik nagrzewany do 200C / wentylator 180C / Gaz
Wyłożyć blachę do pieczenia pergaminem do pieczenia.
Wymieszać cynamon i cukier.
Rozsypać cukier cynamonowy na powierzchni roboczej, następnie rozwałkować ciasto na wierzchu cukru, do grubości około 2 x 1 monet. Używając dużego talerza obiadowego, Wytnij zgrabną okrągłą (OK. 23 cm jest w porządku) i podnieś na wyłożoną blachę do pieczenia. Nakłuj ciasto widelcem i zagniataj wokół krawędzi palcem i kciukiem. Schłodzić przez 15 minut.
Piec ciasto w piekarniku przez 10-12 minut, lub do wyschnięcia i biszkoptu. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia przed dokładnym przeniesieniem na talerz do serwowania.
Miękki ser ubić z sokiem pomarańczowym i skórką, dodając cukier puder do smaku.
Rozłóż to na podstawie ciasta pozostawiając 2,5 cm obramowanie wokół krawędzi. Śmietanę pomarańczową ułożyć z jagodami i lekko obsypać cukrem pudrem tuż przed podaniem.