Tapenada Figowa
Tapenada figowa to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przyprawa. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 169 kalorii. Ten przepis służy 4. Na $1.49 za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, sardelę, figi i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 21%, co nie jest tak doskonałe. Spróbuj Pieczone Figi Crostini, Domowe Fig Newtons, oraz Palo Migdałowe Figi Quickbread dla podobnych receptur.
Instrukcje
Opłucz figi, obetnij i wyrzuć łodygi, a owoce grubo posiekaj. W 1-do 2-quart patelni na średnim ogniu, połączyć figi, cukier i 1 łyżkę wody. Mieszaj od czasu do czasu, aż mieszanka lekko się zagotuje, a figi staną się lśniące i ciemniejsze, przez 3 do 5 minut.
W robocie kuchennym lub blenderze mieszaj mieszankę fig, oliwki, anchois, kapary, estragon i oliwę z oliwek, aż do grubego wytarcia, skrobając boki pojemnika w razie potrzeby. Zeskrobać mieszaninę do małej miski.