Tamales z kurczakiem, chili i serem
Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 335 kalorii, 12g białka, oraz 25 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 20. Na 89 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz Anaheim chiles, wodę, mąkę masa harina i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Ser z pieczonym Chile Tamales: Tamales de Queso con Rajas, Chiles Anchos Rellenos de Queso (Ancho Chiles nadziewane serem), oraz Tamales De Pollo Con Chile Verde - Tamales Zielony Chile dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce, połączyć masę harina mąki i gorącej wody.
W dużej misce ubić smalec, sól i proszek do pieczenia mikserem elektrycznym na średniej prędkości 1 minutę. W 3 dodatkach ubić mieszankę mąki. Zmniejszyć prędkość do średnio-niskiej; pokonać w 1 szklance bulionu. Ubijaj w dodatkowym bulionie, aż utworzy się miękkie, ale nie cieknące ciasto. Przechowywać w lodówce 1 godzinę.
W międzyczasie umieścić łuski kukurydzy w dużym pojemniku; przykryć ciepłą wodą. Namoczyć 30 minut lub do miękkości i giętkości.
Podczas gdy łuski kukurydzy są moczenie, pieczone chiles pod brojlerem, obracając od czasu do czasu, aż wszystkie strony są zwęglone.
Umieść zwęglone chiles w zamykanej plastikowej torbie lub misce pokrytej plastikową folią; odstawić 15 minut.
Obrać skórki z prażonych chiles; usunąć wszystkie nasiona. Chiles spłukać pod chłodną wodą. Grubo posiekać; umieścić w innej dużej misce.
Dodać kurczaka i ser; dobrze wymieszać.
W razie potrzeby, rozerwać 20 (1/8-cala szerokości) paski łuski kukurydzy, które mają być używane do owijania i wiązania każdej tamale przed gotowaniem na parze.
Aby każdy tamale, umieść 1 lub 2 łuski kukurydzy płasko na powierzchni roboczej. (Możesz potrzebować 2, jeśli są wąskie. Jeśli używasz 2, nakładaj je nieznacznie.) Za pomocą noża do masła rozprowadzić około 3 łyżki ciasta, aby pokryć około 2/3 łuski kukurydzy. Łyżka 1 do 2 łyżki nadzienia na środku. Złóż 2 krawędzie na pół wzdłuż; zagniatać krawędź i schować krawędzie pod sobą, aby uszczelnić. Fold dolnej kończy się około 1 cala.
Pracując partiami, użyj dużego parowca lub składanego parowca do warzyw ustawionego w dużym głębokim rondlu z wrzącą wodą.
Umieść tamales, otwarty koniec skierowany do góry, w parowozie. Okładka; paruj 1 godzinę i 30 minut do 2 godzin lub do momentu, gdy tamales można łatwo oderwać od łusek kukurydzy.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir
Delikatny głęboki czerwony kolor. Nos prezentuje skoncentrowane aromaty truskawek i malin. Podniebienie oferuje wyrafinowaną konsystencję i złożone smaki wiśni, malin, lukrecji o zauważalnej strukturze. Czuje się tak bujny, delikatny i delikatny.To bardzo wszechstronne wino dobrze komponuje się z białymi mięsami, takimi jak królik, wieprzowina czy przepiórka, a także z tłustymi rybami i skorupiakami w lekkich i delikatnych preparatach. Również dobrze radzi sobie z daniami azjatyckimi, takimi jak frytki i łagodne Curry.