Tajskie Curry Tofu
Thai Curry Tofu jest bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 290 kalorii, 8G białka, oraz 26g tłuszczu. Na $1.3 za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 250 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis jest typowy dla kuchni azjatyckiej. Mieszanka czosnku, extra-firma tofu, olej canolan, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką ocena 35%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Tajskie Curry Tofu, Tajskie zielone Curry z Tofu (lub nie), oraz Tajskie czerwone Curry ze szparagami i Tofu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać kostki tofu, doprawić doprawioną solą i smażyć na złoty kolor ze wszystkich stron, od czasu do czasu mieszając, około 15 minut.
Wyjąć na papierowe ręczniki i odstawić.
Roztopić masło lub margarynę na tej samej patelni na średnim ogniu.
Dodać cebulę i czosnek; gotować i mieszać do miękkości. Wymieszać z mlekiem kokosowym, curry w proszku, solą, pieprzem i kolendrą. Powrót tofu na patelni. Dusić na małym ogniu przez 15 minut, od czasu do czasu mieszając.