Tajskie Ciasto Z Krewetkami

Tajskie Ciasto Z Krewetkami
Przepis Thai Shrimp Cake może zaspokoić swoje azjatyckie pragnienie w około 10 minut. Na 80 centów za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 17. Jedna porcja zawiera 44 kalorie, 4G białka, oraz 3G tłuszczu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie dieta. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać sos rybny, krewetki, jajko, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Pad Thai z krewetkami, Shrimp Pad Thai, oraz Shrimp Pad Thai.

Instrukcje

1
Przygotować słodki sos kolendry przez ubijanie wszystkich składników razem w małej misce, a następnie odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Rozłóż krewetki na talerzu i schłodzić krewetki w zamrażarce przez 15 minut (może to zapewnić sprężystą teksturę ciastek z krewetkami). W międzyczasie przygotuj wszystkie inne składniki.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
3
Połączyć schłodzone krewetki, czerwona pasta curry, Jajko, sos rybny, cukier i mleko kokosowe w maszynce lub blenderze. Proces do gładkiej, około 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czerwona Pasta CurryCzerwona Pasta Curry
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Sos RybnySos Rybny
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
Przenieść mieszaninę do miski do mieszania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
5
Wymieszać w zielonej fasoli i bazylii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowa Fasolka Szparagowa, Dostępna W Dziale Warzywnym, Przekrojona Na Pół Pod KątemGotowa Fasolka Szparagowa, Dostępna W Dziale Warzywnym, Przekrojona Na Pół Pod Kątem
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
6
Ponieważ różne marki pasty curry mają różne ilości soli youll chcesz zrobić ciasto krewetki próbki najpierw saute 1 łyżka mieszanki na patelni (patelnia). Smak, a jeśli to konieczne, dostosuj przyprawę sosem rybnym i solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos RybnySos Rybny
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
7
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu. Najpierw użyj 1 łyżki oleju do pokrycia patelni, użyj miarki, aby upuścić 1 łyżkę pasty do patelni. Wilgotnym palcem lekko spłaszczyć pastę do około 1/2 grubości. Dodać około 10 z tych pasztecików krewetek na patelni.Gotować ciasta, aż będą złote z każdej strony i gotowane przez, O 2 protokół na stronę. Wytrzyj patelnię papierowym ręcznikiem, zrób więcej pasztecików z pozostałej pasty i gotuj w ten sam sposób.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Grubego Czarnego Pieprzu,1 łyżeczka Grubego Czarnego Pieprzu,
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
8
Podawać z miską boczną słodkiego sosu Chili.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodki Sos ChiliSłodki Sos Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Ziobaffan Organic Pinot Grigio z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
Ziobaffa Organic Pinot Grigio
Ziobaffa Organic Pinot Grigio
Ziobaffa Organic Pinot Grigio ma świeże, bogate aromaty jabłek i gruszek z nutami cytrusów, które blakną w kwiatowy bukiet, a na podniebieniu jest jasny i świeży o wspaniałych owocowych smakach.ZIOBAFFA Pinot Grigio doskonale komponuje się z szeroką gamą lżejszych dań, zwłaszcza ryb/skorupiaków, drobiu, makaronów w sosie śmietanowym i bardziej miękkich serów. To także idealny aperitif. Mieszanka: 100% Pinot Grigio
TrudnośćŚredni
Gotowe W10 m.
Porcje17
Ocena Zdrowia1
Magazyn