Tajskie Ciasto Z Krewetkami
Przepis Thai Shrimp Cake może zaspokoić swoje azjatyckie pragnienie w około 10 minut. Na 80 centów za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 17. Jedna porcja zawiera 44 kalorie, 4G białka, oraz 3G tłuszczu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie dieta. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać sos rybny, krewetki, jajko, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Pad Thai z krewetkami, Shrimp Pad Thai, oraz Shrimp Pad Thai.
Instrukcje
Przygotować słodki sos kolendry przez ubijanie wszystkich składników razem w małej misce, a następnie odstawić.
Rozłóż krewetki na talerzu i schłodzić krewetki w zamrażarce przez 15 minut (może to zapewnić sprężystą teksturę ciastek z krewetkami). W międzyczasie przygotuj wszystkie inne składniki.
Połączyć schłodzone krewetki, czerwona pasta curry, Jajko, sos rybny, cukier i mleko kokosowe w maszynce lub blenderze. Proces do gładkiej, około 30 sekund.
Przenieść mieszaninę do miski do mieszania.
Wymieszać w zielonej fasoli i bazylii.
Ponieważ różne marki pasty curry mają różne ilości soli youll chcesz zrobić ciasto krewetki próbki najpierw saute 1 łyżka mieszanki na patelni (patelnia). Smak, a jeśli to konieczne, dostosuj przyprawę sosem rybnym i solą.
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu. Najpierw użyj 1 łyżki oleju do pokrycia patelni, użyj miarki, aby upuścić 1 łyżkę pasty do patelni. Wilgotnym palcem lekko spłaszczyć pastę do około 1/2 grubości. Dodać około 10 z tych pasztecików krewetek na patelni.Gotować ciasta, aż będą złote z każdej strony i gotowane przez, O 2 protokół na stronę. Wytrzyj patelnię papierowym ręcznikiem, zrób więcej pasztecików z pozostałej pasty i gotuj w ten sam sposób.
Podawać z miską boczną słodkiego sosu Chili.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Ziobaffan Organic Pinot Grigio z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![Ziobaffa Organic Pinot Grigio]()
Ziobaffa Organic Pinot Grigio
Ziobaffa Organic Pinot Grigio ma świeże, bogate aromaty jabłek i gruszek z nutami cytrusów, które blakną w kwiatowy bukiet, a na podniebieniu jest jasny i świeży o wspaniałych owocowych smakach.ZIOBAFFA Pinot Grigio doskonale komponuje się z szeroką gamą lżejszych dań, zwłaszcza ryb/skorupiaków, drobiu, makaronów w sosie śmietanowym i bardziej miękkich serów. To także idealny aperitif. Mieszanka: 100% Pinot Grigio