Tajska zupa kokosowa z tofu i grzybami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 2,87 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 174 kalorie, 21g białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz sos sojowy, tajską pastę curry, imbir i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać limonkową skórkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Pomarańczowe ciasteczka Marmoladowe z lukrem skórki pomarańczowej jako deser. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Jest dostarczany przez blog.fatfreevegan.com. od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Tajski rosół kokosowy (Tom Kha Gai) z pieczarkami, tajska zupa z tofu, jak zrobić tajską zupę z tofu, oraz Thai Tofu z czerwonym sosem Curry na kokosowym ryżu Scallion.
Instrukcje
1
Połącz skórkę z limonki, trawę cytrynową, imbir i mleko kokosowe z wywarem w dużym rondlu i zagotuj. Zmniejszyć ogień do średnio-niskiego i gotować na wolnym ogniu przez 5-10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Eliksir G
2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Dodaj pastę curry pół łyżeczki na raz, dobrze mieszając, aby połączyć i degustacji, jak idziesz, aby upewnić się, że nie sprawiają, że zbyt ostre. Wymieszać z tofu, grzyby, cukier, sos sojowy, i sól, do smaku. Dusić jeszcze przez około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta Curry
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Żółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
(duża Tuba)
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
3
Dodaj sok z limonki (użyłam soku z połowy limonki) i podawaj na ryżu, przyozdobiony paseczkami czerwonej papryki i startą skórką z limonki, z dodatkową limonką na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Truskawka Bez łuski
Papaja (hawajska), Pokrojona W Drobną Kostkę
Skórka Z Limonki
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla tajskich. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Winnica Dry Creek Dry Chenin Blanc, wino z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.