Tajska zupa Butternut może być tylko zupa szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 317 kalorii, 8G białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na $1.6 za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jest idealny do Jesień. Mieszanka imbiru, liście kolendry, orzeszki ziemne prażone na sucho i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Ten przepis jest typowy dla kuchni azjatyckiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Tajska Zupa Z Dyni, Tajska Zupa Z Dyni, oraz Zupa Z Dyni W Stylu Tajskim dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Podgrzać średni rondel na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Dodać olej; zawirować do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
3
Dodaj cebulę; smażyć 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
4
Dodaj pastę curry, czosnek i imbir; smażyć 45 sekund, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta Curry
Czosnek
Imbir
5
Dodać bulion i kolejne 5 składników (przez sól); przykryć. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 5 minut, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion
Sól
6
Połowę mieszanki dyni umieścić w blenderze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do Obierania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
7
Usuń środkową część pokrywy blendera( aby umożliwić ucieczkę pary); zabezpiecz pokrywę blendera na blenderze.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
8
Umieść czysty ręcznik nad otworem w pokrywie blendera (aby uniknąć rozprysków). Zmiksować na gładką masę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
9
Wlać do dużej miski. Powtórz procedurę z pozostałą mieszaniną squasha. Łyżka o 1 Puchar zupy do każdego z 4 misek; top z 2 łyżki orzeszków ziemnych i 1 łyżka kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolendra
Orzeszki Ziemne
Nóż Do Obierania
Zupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papryczki Pikantne, Pozbawione Pestek I Pokrojone W Kostkę (polecamy: Peppadew)
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla tajskich. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować jest Leo Steen Saini Vineyard Chenin Blanc. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 24 dolarów.