Tajska Sałatka z makaronem może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 20 porcji z 151 kalorii, 8G białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 54 grosze za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz mielony pieprz, tahini, zieloną cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 15 minut. Jest to bardzo przyjazny dla budżetu przepis dla fanów kuchni azjatyckiej. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 56%, co jest solidne. Spróbuj Tajska Sałatka Z Makaronem, Pad Thai Sałatka Z Makaronem, oraz Tajska Sałatka Z Makaronem dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Doprowadzić do wrzenia duży garnek lekko osolonej wody. Makaron podzielić na małe kawałki i dodać do wrzącej wody; gotować przez 8 do 10 minut lub aż al dente; odcedzić. W dużej misce, wrzucić razem makaron, kapusta, marchew, zielony, czerwony i żółty papryka, 1/2 kolendry, 1/2 cebuli, i krewetki.
W małej misce, wymieszać masło orzechowe, tahini, ocet winny ryżowy i słodki sos chile. Doprawić sosem sojowym, olejem sezamowym, brązowym cukrem, czosnkiem w proszku, solą i pieprzem. Dziesięć minut przed podaniem, wrzucić sos z mieszaniną kapusty, aż równomiernie pokryte.
Tajski bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować, jest Baron Herzog Chenin Blanc (OU Kosher). Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.