Tajska Sałatka Z Makaronem

Tajska Sałatka Z Makaronem
Tajska Sałatka z makaronem może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 20 porcji z 151 kalorii, 8G białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 54 grosze za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz mielony pieprz, tahini, zieloną cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 15 minut. Jest to bardzo przyjazny dla budżetu przepis dla fanów kuchni azjatyckiej. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 56%, co jest solidne. Spróbuj Tajska Sałatka Z Makaronem, Pad Thai Sałatka Z Makaronem, oraz Tajska Sałatka Z Makaronem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Doprowadzić do wrzenia duży garnek lekko osolonej wody. Makaron podzielić na małe kawałki i dodać do wrzącej wody; gotować przez 8 do 10 minut lub aż al dente; odcedzić. W dużej misce, wrzucić razem makaron, kapusta, marchew, zielony, czerwony i żółty papryka, 1/2 kolendry, 1/2 cebuli, i krewetki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka żółtaPapryka żółta
KolendraKolendra
KapustaKapusta
MarchewMarchew
CebulaCebula
KrewetkiKrewetki
MakaronyMakarony
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
GarnekGarnek
2
W małej misce, wymieszać masło orzechowe, tahini, ocet winny ryżowy i słodki sos chile. Doprawić sosem sojowym, olejem sezamowym, brązowym cukrem, czosnkiem w proszku, solą i pieprzem. Dziesięć minut przed podaniem, wrzucić sos z mieszaniną kapusty, aż równomiernie pokryte.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet RyżowyOcet Ryżowy
Sól I PieprzSól I Pieprz
Czosnek W ProszkuCzosnek W Proszku
Masło OrzechoweMasło Orzechowe
Brązowy CukierBrązowy Cukier
Olej SezamowyOlej Sezamowy
Sos SojowySos Sojowy
KapustaKapusta
TahiniTahini
Papryka ChiliPapryka Chili
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Dekoruj pozostałą kolendrą, zieloną cebulą, orzeszkami ziemnymi i czarnym sezamem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sezam CzarnySezam Czarny
Zielona CebulaZielona Cebula
KolendraKolendra
Orzeszki ZiemneOrzeszki Ziemne

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Tajski bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować, jest Baron Herzog Chenin Blanc (OU Kosher). Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
Baron Herzog Chenin Blanc (OU Kosher)
Baron Herzog Chenin Blanc (OU Kosher)
Świeże i okrągłe usta z intensywnymi owocowymi nutami nektaryny, agrestu i sosny z jasnym, czystym wykończeniem. Wszechstronne wino, które można cieszyć się pikantnymi potrawami etnicznymi od chińskich po indyjskie. Świetnie sprawdzi się również jako aperitif.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje20
Ocena Zdrowia18
Magazyn