Tajska marynowana Sałatka z kapusty wołowej z ciepłą szalotką Vinaigrette
Tajska marynowana Sałatka z kapusty wołowej z ciepłą szalotką Vinaigrette może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.92 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 39g białka, 46 g tłuszczu, oraz w sumie 778 kalorii. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Jeśli masz olej sezamowy, liście mięty, szalotki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać ocet ryżowy, możesz śledzić to danie główne z Czerwony Aksamitny Kubek Ciasto jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Ten przepis jest typowy dla kuchni azjatyckiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Sałatka grejpfrutowa z ciepłą szalotką Vinaigrette, Sałatka z rukolą i cukrem z ciepłym sezamem-szalotka Vinaigrette, oraz Frisée Z Ciepłą Szalotką Vinaigrette.
Instrukcje
1
Połącz wszystkie składniki i dobrze wymieszaj. Może być przechowywany w lodówce do momentu przygotowania do użycia.
2
W rondlu lub małym woku rozgrzać olej rzepakowy, aż będzie gorący. W wysokim pojemniku, połączyć szalotki, trawa cytrynowa i chiles.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Drobną Kostkę
Eliksir G
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
3
Wlać gorący olej na mieszaninę i wymieszać. Powoli dodaj sos rybny, sok z limonki, ocet i olej sezamowy. Umieść vinaigrette z powrotem do rondla, aby przywrócić na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
Sos Rybny
Lekko Rozgniecione Awokado Hass
Szczypta Białego Sezamu
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
4
Wlać mieszaninę kapusty do Płaszcz. Zostaną resztki vinaigrette. Sprawdź przyprawę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
5
Połącz Jalapenos i Serrano chiles, sambal, szalotka, czosnek i miód w robocie kuchennym i zmiksować na gładką pastę. Podczas pracy procesora powoli dodaj sos sojowy i ocet ryżowy. Sezonu. Mieszaninę można przygotować przed i przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Oleju Z Ostrej Papryki (oliwa Chili)
1 1/2 Szklanki Sosu śliwkowego
Limonki, Wyciśnięte, Plus Cząstki Do Dekoracji
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
6
Ustaw piekarnik na brojlerze lub rozgrzać grill. Szybko marynować polędwicę w mieszaninie chile przez 3 do 5 minut, zwracając się do całkowitego pokrycia. Polędwicę ugotować średnio rzadką, około 4 minut na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Porterhouse
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
7
Pozostaw wołowinę na 3 minuty przed krojeniem w cienkie paski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
8
Poszycie na dużym talerzu, umieść kopiec mieszanki kapusty i ułóż plastry polędwicy wokół sałatki.
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Winnica Dry Creek Dry Chenin Blanc, wino z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.