Tajny Składnik (Kurkuma): Gobi Gobi
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj tajny składnik (kurkuma): Gobi Gobi spróbuj. Ten przepis służy 2. Na 3,46 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 333 kalorie, 12g białka, oraz 21 g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz olej roślinny, kolendrę, imbir i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj tandoori gobi lub gobi tikka, jak zrobić tandoori gobi / gobi s, gobi pakora, jak zrobić gobi Pakora lub placki z kalafiora, oraz aloo gobi curry, jak zrobić pendżabski aloo gobi / dhaba style dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w szerokiej patelni na średnim ogniu. Gdy olej mieni się, dodaj kurkumę, nasiona kminku, imbir, czosnek i chili. Sauté tylko do pachnące-o 30 sekund.
Dodać kalafior i doprawić solą.
Dodać 2/3 szklanki wody i przykryć. Dusić, pod przykryciem, przez 10 do 12 minut, aż kalafior będzie miękki.
Zdejmij pokrywkę garnka i pozwól pozostałej wodzie odparować na dużym ogniu, a następnie pozwól kalafiorowi nabierać coraz delikatniejszego złotego odcienia, paląc na suchej patelni przez zaledwie 5 do 7 minut. Wymieszać z masłem i kolendrą i podawać.