Tagliatelle Bolognese
Tagliatelle Bolognese może być tylko sos, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 1314 kalorii, 68g białka, oraz 71 g tłuszczu każdy. Na 6,34 zł za porcję, ten przepis okładki 50% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz parmigiano-reggiano, borowiki, mieloną wołowinę i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 2 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Klasyczne książki kucharskie: domowe Tagliatelle Marcelli Hazan z sosem bolońskim, Tagliatelle al Sugo di Funghi (Tagliatelle z grzybowym Ragu), oraz Tagliatelle paglian e fieno-słoma i siano tagliatelle dla podobnych receptur.
Instrukcje
Grzyby rozpuścić we wrzącej wodzie przez 20 minut do miękkości, odcedzić i grubo posiekać.
Grzyby, pancetta, cebula, łodygi selera, marchew, czosnek, razem w blenderze.
W garnku z grubym dnem dodać oliwę z oliwek, liście laurowe, zioła i gotować delikatnie, aż będą pachnące, następnie dodać puree warzywne i nadal gotować przez kolejne 5 do 10 minut.
Podnieść trochę ciepła i dodać mieloną wieprzowinę i wołowinę; brązowy, aż mięso nie jest już różowy, rozbijając grudki drewnianą łyżką.
Dodać mleko i gotować na wolnym ogniu, aż płyn odparuje, o 10 protokół. Ostrożnie wlać pomidory, Wino i doprawić solą i pieprzem. Doprowadzić sos do wrzenia, następnie obniżyć ogień i przykryć. Powoli gotować na wolnym ogniu przez 1 1/2 do 2 godzin, mieszając od czasu do czasu, aż sos będzie bardzo gęsty. Jeszcze raz doprawić solą i pieprzem.
Gdy będziesz gotowy do podania, przynieś duży garnek osolonej wody do wrzenia, dodaj makaron i gotuj przez 8 do 10 minut lub do miękkości, ale twardego (jak mówią po włosku "al dente").
Dobrze odcedzić makaron i wymieszać z sosem Bolognese.
Podawać z dobrą gałką świeżego sera ricotta i udekorować rozdrobnioną bazylią, tartym Parmigiano i mżawką oliwy z oliwek.