Tagliatelle Bolognese może być tylko sos, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 1314 kalorii, 68g białka, oraz 71 g tłuszczu każdy. Na 6,34 zł za porcję, ten przepis okładki 50% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz parmigiano-reggiano, borowiki, mieloną wołowinę i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 2 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Klasyczne książki kucharskie: domowe Tagliatelle Marcelli Hazan z sosem bolońskim, Tagliatelle al Sugo di Funghi (Tagliatelle z grzybowym Ragu), oraz Tagliatelle paglian e fieno-słoma i siano tagliatelle dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Grzyby rozpuścić we wrzącej wodzie przez 20 minut do miękkości, odcedzić i grubo posiekać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
2
Grzyby, pancetta, cebula, łodygi selera, marchew, czosnek, razem w blenderze.
Składniki, których będziesz potrzebować
(24 Sztuki)
1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski
2 Duże Szczypty Garam Masala
Słonina Wieprzowa
Mrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
W garnku z grubym dnem dodać oliwę z oliwek, liście laurowe, zioła i gotować delikatnie, aż będą pachnące, następnie dodać puree warzywne i nadal gotować przez kolejne 5 do 10 minut.
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
4
Podnieść trochę ciepła i dodać mieloną wieprzowinę i wołowinę; brązowy, aż mięso nie jest już różowy, rozbijając grudki drewnianą łyżką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wieprzowina Mielona
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
5
Dodać mleko i gotować na wolnym ogniu, aż płyn odparuje, o 10 protokół. Ostrożnie wlać pomidory, Wino i doprawić solą i pieprzem. Doprowadzić sos do wrzenia, następnie obniżyć ogień i przykryć. Powoli gotować na wolnym ogniu przez 1 1/2 do 2 godzin, mieszając od czasu do czasu, aż sos będzie bardzo gęsty. Jeszcze raz doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Do 6 średnich Zielonych Pomidorów Pokrojonych Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
6
Gdy będziesz gotowy do podania, przynieś duży garnek osolonej wody do wrzenia, dodaj makaron i gotuj przez 8 do 10 minut lub do miękkości, ale twardego (jak mówią po włosku "al dente").
Składniki, których będziesz potrzebować
Przepis Na Pizzocheri
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
7
Dobrze odcedzić makaron i wymieszać z sosem Bolognese.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bolognese
Przepis Na Pizzocheri
8
Podawać z dobrą gałką świeżego sera ricotta i udekorować rozdrobnioną bazylią, tartym Parmigiano i mżawką oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej