Grillowane krewetki z migdałami
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać Grillowane krewetki z migdałami spróbować. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.73 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 348 kalorii, 34g białka, oraz 22g tłuszczu na porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 3 mówiłoby, że trafił w sedno. Mieszanka pieprzu, sok z cytryny, płatki pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pizza z grilla z grillowanymi pomidorami, szparagami, kozim serem i migdałami Marconan, Sałatka Z Fasoli Lima Z Krewetkami I Migdałami, oraz Sałatka z kuskusem i krewetkami z mandarynkami i migdałami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotować ogień węglem drzewnym lub rozgrzać grill gazowy lub elektryczny. Pokrojone pomidory odcedzić na drobno oczkowym durszlaku lub sitku.
W małej patelni sauté na średnim ogniu, tosty migdały w łyżce oleju, często mieszając, aż migdały są złotobrązowe-o 5 do 7 minut - uważając, aby ich nie spalić.
Migdały przełożyć do moździerza, robota kuchennego lub blendera. W oleju pozostałym na patelni delikatnie podsmaż ząbki czosnku, często mieszając, aż będą złote-około 15 minut.
Dodać czosnek do migdałów wraz z pietruszką, czarny pieprz, i ostra papryka. Wbić do moździerza lub przetworzyć lub zmiksować, stopniowo dodając odsączone pomidory, aby uzyskać gęsty sos. (Jeśli używasz robota kuchennego lub blendera, uważaj, aby nie przetworzyć; mieszanina powinna być trochę ziarnista od migdałów.)
Przełożyć sos do miski i ubić sok z cytryny i ocet. Rezerwa 2 łyżki pozostałego oleju i ubić resztę do sosu. SOS odstawić na bok.
Wrzucić krewetki z reserved 2 łyżki oleju. Gotować krewetki na gorącym grillu, około minuty na bok, aż skorupy są papierowe i mięso jest dokładnie gotowane. Pile krewetki na talerzu i służyć sos w oddzielnej misce (mniej niechlujny); lub wlać sos na gorące krewetki i służyć (bardzo niechlujny, ale pyszne).
Nancy Harmon Jenkins jest pisarką kulinarną z pasją interesującą się śródziemnomorskimi kulturami i kuchnią, zrównoważonym rolnictwem i powiązaniami z rynkiem rolnym. Autorka pół tuzina wysoko cenionych książek kucharskich, pisze dla New York Timesa, Saveur i Food & Wine, i dzieli swój czas między swoją farmę poza Cortona we Włoszech i wybrzeża Maine.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Chehalem 3 Winnica Pinot Gris z 4.4 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris
Mieszanka trzech wspaniałych winnic, to żywe winogrona tworzą wino przyjazne dla żywności, jasne i czyste. Szare to nie jest. kwas z gruszką, sorbetem cytrynowym, przyprawami i jaśminem sprawia, że usta są pełne wody i ręce się trzęsą.