Taco Rybne

Taco Rybne
Przepis Fish Taco jest gotowy w około 38 minut i zdecydowanie jest super pescatarian opcja dla miłośników kuchni meksykańskiej. Na 4,16 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 6. Jedna porcja zawiera 425 kalorii, 21g białka, oraz 19g tłuszczu. 23 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól, filety z tilapii, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby użyć ciężkiego kremu, możesz podążać za tym daniem głównym z Domowe śnieżyce z jajkami Reese ' s Peanut Butter jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Fish Taco ' s, Fish Taco Bowls, oraz Sałatka bez taco z rybami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Umieść czosnek, kolendra, Skórka z limonki, kminek, sól, i pieprz w małej misce robota kuchennego i pulsować aż połączone, około 20 sekund. Po uruchomieniu procesora dodaj tequilę.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
TequilaTequila
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
¼ łyżeczki Oregano¼ łyżeczki Oregano
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Włóż filety tilapia do 1 galonu zamykanego worka, dodaj mieszaninę czosnku i poruszaj się, aby pokryć każdy filet. Odstawić w temperaturze pokojowej na 15 do 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z TilapiiFilety Z Tilapii
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
4
Podgrzej elektryczną patelnię nonstick do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Patelnię posmarować oliwą z oliwek. Gotować filety aż tylko gotowane przez i nieprzezroczyste o 3 do 4 minut na stronie.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6
Pokroić w paski i podawać w ciepłych tortillach z kremą, rozdrobnioną czerwoną kapustą i klinami limonki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin WapiennyKlin Wapienny
Kapusta CzerwonaKapusta Czerwona
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
Meksykańska CremaMeksykańska Crema
7
Połączyć 9 uncji mąki i soli w misce robota kuchennego i Puls 2 do 3 razy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
8
Dodać smalec do mieszanki mąki w 4 do 5 kawałków i pulsować 10 do 15 razy, aż mieszanina przypomina grube okruchy. Po uruchomieniu procesora dodaj wodę w stałym strumieniu, aż kulka ciasta zacznie się formować, około 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
SmalecSmalec
9
Pozostałą 1/4 szklanki mąki posypać czystą powierzchnią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
10
Wyjmij ciasto z miski procesora i zagniataj, aż dobrze się wkomponuje i będzie mniej lepki. Owinąć kulkę ciasta w folię i pozostawić w temperaturze pokojowej przez 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
11
Równomiernie podzielić ciasto na 8 kawałków i uformować je w okrągłe kulki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
12
Rzuć każdą kulkę na 7-calowe rundy z wałkiem do ciasta na lekko posypanej mąką powierzchni. Trzymaj wszystkie kulki ciasta pokryte ręcznikiem do herbaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
HerbataHerbata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 (8 Uncji) Opakowania Półsłodkiej Czekolady Do Pieczenia BAKER'S, Roztopionej2 (8 Uncji) Opakowania Półsłodkiej Czekolady Do Pieczenia BAKER'S, Roztopionej
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
13
Podgrzej elektryczną patelnię nonstick do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
14
Umieścić tortille, 2 do 3 na raz, na patelni i gotować, aż światło złoty, o 4 protokół z każdej strony. Może być przechowywany do 2 godzin, w temperaturze pokojowej, owinięty w ledwo wilgotny ręcznik do herbaty. Powtórz z pozostałymi tortillami. Mikrofalówka przez 1 minutę w wilgotnym ręczniku do podgrzewania.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
HerbataHerbata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Warzyw KalifornijskichMieszanka Warzyw Kalifornijskich
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
15
Śmietanę umieścić w szklanym słoiku o pojemności 16 uncji. Kuchenka mikrofalowa na wysoki, aż krem jest tuż pod 100 stopni F, o 30 do 40 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Warzyw KalifornijskichMieszanka Warzyw Kalifornijskich
16
Dodaj maślankę, zamknij słoik i przechowuj w ciepłym miejscu przez 24 godziny. Krem będzie zagęszczony do konsystencji cienkiego jogurtu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)
Opakowanie Mrożonego Ciasta WaniliowegoOpakowanie Mrożonego Ciasta Waniliowego
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
17
Dodać chipotle chile i sól i proces z blenderem zanurzeniowym, w słoiku, aż gładka, około 20 sekund. Przechowywać w lodówce do momentu użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej PieprzowyOlej Pieprzowy
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender ZanurzeniowyBlender Zanurzeniowy

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Scarpetta Pinot Grigio. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
Scarpetta Pinot Grigio
Scarpetta Pinot Grigio
Jasny słomkowy kolor z odrobiną łososia. Aromaty zarówno owoców pestkowych, jak i melona. Pokazując zdolność Pinota Grigio do bycia lekkim na nogach, ale złożonym. Melon i owoce pestkowe z minerałami i średnim ciałem. Pinot Grigio ma tak wielki zasięg. Wspaniałe jako aperitivo, z lekkimi grillowanymi rybami, takimi jak sashimi, pesce crudo lub ceviche.
TrudnośćEkspert
Gotowe W38 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia13
Magazyn