Tablescape Centerpiece - Candy Castle Cake

Tablescape Centerpiece - Candy Castle Cake
Tablescape Centerpiece - Candy Castle Cake może być tylko deser, którego szukasz. Ten przepis służy 10 i kosztuje $16.52 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 23G białka, 137 g tłuszczu, oraz w sumie 4157 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka pomarańczowy segment galaretki cukierki, cukierki truskawkowe, masło i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin i 20 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Piernikowe Ciasto Zamkowe, Średniowieczne Ciasto Zamkowe, oraz Rycerski tort Zamkowy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Specjalne wyposażenie: 2 (7 na 3 cale) wysokie kwadratowe patelnie do ciast bardzo duża muffin pan 7-calowa kwadratowa tekturowa deska do ciast 3-calowa okrągła tekturowa deska do ciast zamykana plastikowa torba
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
Gotowanie PolentyGotowanie Polenty
2
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Spryskaj każdą patelnię ciasta i 1 filiżanki z patelni muffin nieprzywierającym sprayem do gotowania. Patelnie lekko posmarować mąką, wyjmując nadmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Gotowanie PolentyGotowanie Polenty
Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
3
W misce miksera stojącego połącz mieszankę tortową z masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukrowe Cukierki Z Gumy Do żuciaCukrowe Cukierki Z Gumy Do żucia
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Dodać jajka, po kolei, i wymieszać do włączenia. Powoli dodawać maślankę i mieszać na nośniku przez 2 minuty, aż dobrze włączone. Napełnij każdą przygotowaną patelnię i kubek muffin 2/3 drogi do góry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Piec przez 30 do 50 minut lub aż blaty są złotobrązowe i wykałaczka włożona w środku ciasta wychodzi czysty. Duże ciasto zajmie bliżej 50 minut, podczas gdy muffin będzie bliżej 15 minut. Gdy ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć, wyjąć ciastka z patelni i całkowicie schłodzić, po prawej stronie do góry, na stojaku chłodzącym z drutu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na PółPomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
Wyraźny Aromat MasłaWyraźny Aromat Masła
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
6
Lukier królewski: w średniej misce ubij cukier cukierniczy, proszek bezowy i sok z cytryny mikserem ręcznym lub trzepaczką i powoli dodaj trochę wody, aż będzie gładka. Kontynuuj dodawanie wody przez łyżeczkę do herbaty z bijakami biegnącymi, aż polewa spadnie z bijaków, ale utrzymuje linię po wciągnięciu łyżką. Napełnij zamykaną torbę Królewskim lukrem i wycinaj narożnik, gdy będziesz gotowy do użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W PlasterkiDo 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W Plasterki
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
7
Aby złożyć: za pomocą czystej szczotki do ciast, lekko pokryć stożki cukru żelem do pieczenia. Trzymaj szyszki na talerzu i posypać każdy z różową i pomarańczową posypką. Upewnij się, że stożki są całkowicie pokryte nonpareils. Odstawić do wyschnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szyszki CukroweSzyszki Cukrowe
NonpareilsNonpareils
Brązowy Lukier DekoracyjnyBrązowy Lukier Dekoracyjny
Drobna Sól Do Brzegów SzklanekDrobna Sól Do Brzegów Szklanek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
8
Za pomocą ząbkowanego noża wyrównaj wierzchołki każdego z kwadratowych ciast i babeczki. Przyklej 1 placek do kwadratowej tekturowej deski do ciasta o przekątnej 7 cali, a ciasto muffin do okrągłej tekturowej deski do ciasta o przekątnej 3 cali z odrobiną lukru. Umieść warstwę lukru na wierzchu placka i umieścić drugą warstwę na wierzchu, że. Lód oba ciasta cienką warstwą lukru i umieścić w lodówce, aby ustawić około 15 minut. Ciasto ponownie oblodzamy nieco grubszą warstwą lukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Rożek Cukru Lodowego1 Rożek Cukru Lodowego
Żelatyna Marki Jell-o O Smaku TruskawkowymŻelatyna Marki Jell-o O Smaku Truskawkowym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Zielone M&M’sy3 Zielone M&M’sy
9
Zagnieść kremówkę, aby była bardziej giętka. Na czystej powierzchni posypanej skrobią kukurydzianą rozwałkuj 3/4 kremówki do grubości 1/4 cala. Podnieś tylnymi stronami rąk i połóż je na środku Matowego kwadratowego ciasta. Lekko odkurzyć ręce skrobią kukurydzianą i wygładzić kremówkę w dół i wokół boków ciasta. Podnieś ciasto i przyciąć nadmiar kremówki blisko deski ciasta nożycami kuchennymi lub nożem do parkowania. Powtórz z małym ciastem muffin i pozostałą kremówką, a następnie umieść środek na kwadratowym cieście.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Puszka (12 Uncji) Dietetycznego Napoju Gazowanego1 Puszka (12 Uncji) Dietetycznego Napoju Gazowanego
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
10
Wymieszaj mały koralik z lukru królewskiego wokół podstawy każdego stożka cukru i umieść 1 na każdym rogu kwadratowego ciasta i 1 na środku małego okrągłego ciasta muffin. Używając Królewskiego lukru do "klejenia" przyklej cukierki lukrecji pionowo wokół boków małego okrągłego ciasta, blisko górnej części ciasta, rozstaw je. Weź 2 różowe i 1 pomarańczowy skręt lukrecji i przekręć je razem, tworząc 1 Tęczowy skręt. Powtórz z pozostałymi zwrotami. Zabezpieczyć lukrecję pionowo do 4 narożnych krawędzi ciasta za pomocą lukru królewskiego i wykałaczek, w razie potrzeby. Powinien obejmować krawędź od dołu ciasta do góry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lukrecja TwistyLukrecja Twisty
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Drobna Sól Do Brzegów SzklanekDrobna Sól Do Brzegów Szklanek
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wyraźny Aromat MasłaWyraźny Aromat Masła
11
Pokrój 2 pomarańczowe kwaśne cukierki w 1/2 wzdłuż przekątnej i umieść każdy 1/2 na skrętach lukrecji. Ułóż 5 pomarańczowych cukierków w poziomej linii w kierunku góry 1 strony ciasta. To będzie przód tortu. Przymocuj cukierki truskawkowe i wiśniowe w wzór siatki blisko dolnej części ciasta, pod linią pomarańczowych cukierków, aby utworzyć drzwi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lukrecja TwistyLukrecja Twisty
Rożek Cukru LodowegoRożek Cukru Lodowego
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
1/3 Szklanki Oleju Kokosowego Lub Roślinnego1/3 Szklanki Oleju Kokosowego Lub Roślinnego
Drobna Sól Do Brzegów SzklanekDrobna Sól Do Brzegów Szklanek
12
Wytnij Pozostałe pomarańczowe kwaśne cukierki w 1/2 po przekątnej i przyklej każdą 1/2 na górze drzwi, spiczastą stroną do góry. Przyklej gumę pionowo wzdłuż górnych krawędzi kwadratowego ciasta i na górnej krawędzi okrągłego ciasta muffin, upewniając się, że zostawisz 1/2 cala odstępu między nimi. Klej pomarańczowy segment cukierki, płaska krawędź w dół, wzdłuż dolnej krawędzi kwadratowego ciasta, ale nie nad drzwiami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rożek Cukru LodowegoRożek Cukru Lodowego
Drobna Sól Do Brzegów SzklanekDrobna Sól Do Brzegów Szklanek
13
Pozostaw lukier na 1 godzinę do wyschnięcia przed przeniesieniem centralnego elementu na cokół ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
14
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Spryskaj każdą patelnię ciasta i 1 filiżanki z patelni muffin nieprzywierającym sprayem do gotowania. Patelnie lekko posmarować mąką, wyjmując nadmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Gotowanie PolentyGotowanie Polenty
Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
15
W misce miksera stojącego połącz mieszankę tortową z masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukrowe Cukierki Z Gumy Do żuciaCukrowe Cukierki Z Gumy Do żucia
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
16
Dodać jajka, po kolei, i wymieszać do włączenia. Powoli dodawać maślankę i mieszać na nośniku przez 2 minuty, aż dobrze włączone. Napełnij każdą przygotowaną patelnię i kubek muffin 2/3 drogi do góry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
17
Piec przez 30 do 50 minut lub aż blaty są złotobrązowe i wykałaczka włożona w środku ciasta wychodzi czysty. Duże ciasto zajmie bliżej 50 minut, podczas gdy muffin będzie bliżej 15 minut. Gdy ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć, wyjąć ciastka z patelni i całkowicie schłodzić, po prawej stronie do góry, na stojaku chłodzącym z drutu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na PółPomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
Wyraźny Aromat MasłaWyraźny Aromat Masła
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
18
Lukier królewski: w średniej misce ubij cukier cukierniczy, proszek bezowy i sok z cytryny mikserem ręcznym lub trzepaczką i powoli dodaj trochę wody, aż będzie gładka. Kontynuuj dodawanie wody przez łyżeczkę do herbaty z bijakami biegnącymi, aż polewa spadnie z bijaków, ale utrzymuje linię po wciągnięciu łyżką. Napełnij zamykaną torbę Królewskim lukrem i wycinaj narożnik, gdy będziesz gotowy do użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W PlasterkiDo 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W Plasterki
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
19
Aby złożyć: za pomocą czystej szczotki do ciast, lekko pokryć stożki cukru żelem do pieczenia. Trzymaj szyszki na talerzu i posypać każdy z różową i pomarańczową posypką. Upewnij się, że stożki są całkowicie pokryte nonpareils. Odstawić do wyschnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szyszki CukroweSzyszki Cukrowe
NonpareilsNonpareils
Brązowy Lukier DekoracyjnyBrązowy Lukier Dekoracyjny
Drobna Sól Do Brzegów SzklanekDrobna Sól Do Brzegów Szklanek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
20
Za pomocą ząbkowanego noża wyrównaj wierzchołki każdego z kwadratowych ciast i babeczki. Przyklej 1 placek do kwadratowej tekturowej deski do ciasta o przekątnej 7 cali, a ciasto muffin do okrągłej tekturowej deski do ciasta o przekątnej 3 cali z odrobiną lukru. Umieść warstwę lukru na wierzchu placka i umieścić drugą warstwę na wierzchu, że. Lód oba ciasta cienką warstwą lukru i umieścić w lodówce, aby ustawić około 15 minut. Ciasto ponownie oblodzamy nieco grubszą warstwą lukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Rożek Cukru Lodowego1 Rożek Cukru Lodowego
Żelatyna Marki Jell-o O Smaku TruskawkowymŻelatyna Marki Jell-o O Smaku Truskawkowym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Zielone M&M’sy3 Zielone M&M’sy
21
Zagnieść kremówkę, aby była bardziej giętka. Na czystej powierzchni posypanej skrobią kukurydzianą rozwałkuj 3/4 kremówki do grubości 1/4 cala. Podnieś tylnymi stronami rąk i połóż je na środku Matowego kwadratowego ciasta. Lekko odkurzyć ręce skrobią kukurydzianą i wygładzić kremówkę w dół i wokół boków ciasta. Podnieś ciasto i przyciąć nadmiar kremówki blisko deski ciasta nożycami kuchennymi lub nożem do parkowania. Powtórz z małym ciastem muffin i pozostałą kremówką, a następnie umieść środek na kwadratowym cieście.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Puszka (12 Uncji) Dietetycznego Napoju Gazowanego1 Puszka (12 Uncji) Dietetycznego Napoju Gazowanego
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
22
Wymieszaj mały koralik z lukru królewskiego wokół podstawy każdego stożka cukru i umieść 1 na każdym rogu kwadratowego ciasta i 1 na środku małego okrągłego ciasta muffin. Używając Królewskiego lukru do "klejenia" przyklej cukierki lukrecji pionowo wokół boków małego okrągłego ciasta, blisko górnej części ciasta, rozstaw je. Weź 2 różowe i 1 pomarańczowy skręt lukrecji i przekręć je razem, tworząc 1 Tęczowy skręt. Powtórz z pozostałymi zwrotami. Zabezpieczyć lukrecję pionowo do 4 narożnych krawędzi ciasta za pomocą lukru królewskiego i wykałaczek, w razie potrzeby. Powinien obejmować krawędź od dołu ciasta do góry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lukrecja TwistyLukrecja Twisty
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Drobna Sól Do Brzegów SzklanekDrobna Sól Do Brzegów Szklanek
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wyraźny Aromat MasłaWyraźny Aromat Masła
23
Pokrój 2 pomarańczowe kwaśne cukierki w 1/2 wzdłuż przekątnej i umieść każdy 1/2 na skrętach lukrecji. Ułóż 5 pomarańczowych cukierków w poziomej linii w kierunku góry 1 strony ciasta. To będzie przód tortu. Przymocuj cukierki truskawkowe i wiśniowe w wzór siatki blisko dolnej części ciasta, pod linią pomarańczowych cukierków, aby utworzyć drzwi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lukrecja TwistyLukrecja Twisty
Rożek Cukru LodowegoRożek Cukru Lodowego
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
1/3 Szklanki Oleju Kokosowego Lub Roślinnego1/3 Szklanki Oleju Kokosowego Lub Roślinnego
Drobna Sól Do Brzegów SzklanekDrobna Sól Do Brzegów Szklanek
24
Wytnij Pozostałe pomarańczowe kwaśne cukierki w 1/2 po przekątnej i przyklej każdą 1/2 na górze drzwi, spiczastą stroną do góry. Przyklej gumę pionowo wzdłuż górnych krawędzi kwadratowego ciasta i na górnej krawędzi okrągłego ciasta muffin, upewniając się, że zostawisz 1/2 cala odstępu między nimi. Klej pomarańczowy segment cukierki, płaska krawędź w dół, wzdłuż dolnej krawędzi kwadratowego ciasta, ale nie nad drzwiami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rożek Cukru LodowegoRożek Cukru Lodowego
Drobna Sól Do Brzegów SzklanekDrobna Sól Do Brzegów Szklanek
25
Pozostaw lukier na 1 godzinę do wyschnięcia przed przeniesieniem centralnego elementu na cokół ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs, 20 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia29
Magazyn