Słodko-gorzka czekolada i orzechowe krówki
Słodko-gorzka czekolada i orzechowe krówki może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 35 i kosztuje 56 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 232 kalorie. Udaj się do sklepu i odbierz ekstrakt z wanilii, cukier, półsłodką czekoladę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Słodko-Gorzkie Ciasto Czekoladowo-Orzechowe Bundt, Krówka Czekoladowo-Orzechowa, oraz Krówka Czekoladowo-Orzechowa.
Instrukcje
Linia 13x9x2-calowa metalowa patelnia do pieczenia z folią, pozostawiając zwis.
Połącz pierwsze 4 składniki w dużej misce.
Wymieszaj cukier i odparowane mleko w ciężkim dużym głębokim rondlu na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści i mieszanina się zagotuje. Przymocuj termometr candy clip-on do boku patelni. Gotuj do temperatury 112°, stale mieszając i dostosowując ciepło, aby uniknąć wrzenia, około 10 minut. Natychmiast wlać mieszaninę mleka na mieszaninę czekolady.
Ubijać, aż czekolada i masło stopią się i krówka będzie gładka.
Wymieszać w orzechach i wanilii.
Rozprowadzić krówkę równomiernie na przygotowanej patelni. Przechowywać w lodówce odkryte do zimna i ustawić, O 3 godziny. Używając folii jako pomocy, wyciągnij krówkę z patelni.
Pokrój poprzecznie na 7 pasków, a następnie wzdłuż na 5 pasków. Powrót do patelni, przykryć i schłodzić. (Może być wykonane 2 tygodnie wcześniej. Przechowywać przykryte i schłodzone. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem.)