Słodkie Śniadanie Quinoa
Need a bezglutenowy i wegetariański posiłek poranny? Słodkie śniadanie Quinoa może być niesamowity przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 10 i kosztuje 47 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 128 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz oliwę z oliwek, śliwkowe migdały, ricottę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 51%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Śniadanie Quinoa, Śniadanie Quinoa, oraz PB, J, & B Śniadanie Quinoa dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małym rondlu, przykryć quinoa z wodą i doprowadzić do wrzenia. Przykryć i gotować na małym ogniu, aż woda została wchłonięta i quinoa jest miękka, o 15 protokół. Lekko puch quinoa widelcem i przykryć go ponownie.
Na średniej patelni rozgrzać oliwę z oliwek.
Dodać migdały i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając kilka razy, aż złoty kolor, o 2 protokół.
Dodać morele, syrop klonowy, skórkę pomarańczową i cynamon i dobrze wymieszać, aż do ogrzania.
Dodaj quinoa na patelni i delikatnie mieszać do włączenia migdały i morele. Top każdej porcji quinoa z łyżką ricotta i służyć.